Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Pieter-Jan de Jonge
Zorgverlener

Dr. P.J.F. (Pieter-Jan) de Jonge

Maag-Darm-Leverarts

  • Specialisme
  • Maag-Darm-Leverziekten
  • Aandachtsgebied
  • Diagnostiek en endoscopische behandeling van benigne en maligne aandoeningen van de bovenste tractus digestvus (d.w.z. slokdarm, maag en dunne darm). Diagnostiek en endoscopische behandeling van benigne en maligne pancreaticobiliaire ziekten.
  • BIG nummer:
  • 89912248401
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Mijn streven in het Erasmus MC is het verbeteren van de vroegdiagnostiek van (pre)maligne afwijkingen in de slokdarm, maag, dunne darm en galwegen. Door het inzetten van nieuwe diagnostische technieken en orgaansparende endoscopische behandelingen is het mijn ambitie om de prognose en kwaliteit van leven van patienten te verbeteren.

Werkervaring & opleidingen

In 2009 behaalde ik mijn artsexamen met judicium cum laude aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Parallel aan de studie Geneeskunde voltooide ik het NIHES Master of Science programma Clinical Epidemiology (2005) en verrichtte promotieonderzoek aan de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten van het Erasmus MC (promotores prof.dr. E.J. Kuipers en prof. P.D. Siersema). In 2009 promoveerde ik op mijn proefschrift getiteld “Barrett’s esophagus revisited; epidemiology, risk stratification and cancer prevention”.

In 2010 startte ik mijn opleiding tot Maag-Darm-Leverarts in het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht (opleider dr. R. Beukers) en werd voltooid in het Erasmus MC (opleider dr. R.A. de Man). Tijdens mijn opleiding was ik actief als lid van het junior NVMDL i.o. bestuur, en nam hij deel aan de landelijke AIOS Talentenklas 2016.

Sinds 1 augustus 2016 ben ik als staflid verbonden aan de afdeling Maag-Darm-Leverziekten van het Erasmus MC. Mijn aandachtsgebieden en wetenschappelijke interesses betreffen geavanceerde endoscopische interventies, waaronder endoscopische behandeling van neoplasie in Barrett’s oesofagus, ERCP, en diagnostiek en behandeling van pancreaticobiliaire aandoeningen. 
 
Ik ben lid van de Nederlandse vereniging van Maag-, Darm- en Leverartsen en maakt hierin deel uit van de Commissie Taakherschikking en Landelijke Toetscommissie; de Nederlandse vereniging voor Gastroenterologie en hiervan lid van de sectie Endoscopie; de American Society of Gastrointestinal Endoscopy en de European Society of Gastrointestinal Endoscopy.