Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Lammers-Wim
Zorgverlener

Dr. W.J. (Wim) Lammers

Maag-Darm-Leverarts

  • Specialisme
  • Maag-Darm-Leverziekten
  • Aandachtsgebied
  • diagnostiek en behandeling van alvleesklier- en galwegproblematiek
  • BIG nummer:
  • 39913597301

Over

Even voorstellen

Voor mij staat de patiënt centraal. Vandaar dat ik streef naar een zo goed mogelijke kwaliteit van zorg waarbij samenwerking een belangrijk begrip is; goede samenwerking met het volledige behandelteam op onze afdeling, samenwerking met andere specialisten om zo tot een goed behandelplan te komen alsmede ook de inbreng van de patiënt zelf. Daarnaast haal ik energie uit het opleiden van jonge dokters tot zelfstandig medisch specialist. Ik zie het als een mooie uitdaging een veilig opleidingsklimaat te bieden en een bijdrage te leveren aan het opleidingstraject. Who has the youth, has the future.

Werkervaring & opleidingen

Rotterdam en het Erasmus MC spelen een belangrijke rol in mijn leven.

Tussen 2004 en 2010 studeerde ik geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In mijn eerste jaar als basisarts werkte ik als arts-assistent niet in opleiding tot specialist (ANIOS) voor het specialisme MDL en interne geneeskunde in het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam. Tijdens dit jaar raakte ik onder de indruk van het specialisme maag-, darm- en leverziekten en zodoende startte ik een promotietraject in het Erasmus MC wat zich richtte op cholestatische leverziekten. In november 2015 promoveerde ik met het proefschrift ‘risk stratification in primary biliary cirrhosis (PBC)’ (promotor: prof.dr. H.L.A. Janssen). In hetzelfde jaar begon ik mijn opleiding tot maag-, darm- en leverarts in het Erasmus MC. Tijdens mijn opleiding werkte ik ook in het Franciscus Gasthuis in Rotterdam en Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht en was ik actief in het landelijk bestuur van de Nederlandse Vereniging van Hepatologie (NVH). Nadat ik in september 2020 mijn opleiding afrondde, ben ik voor een éénjarig fellowship advanced endoscopy naar Gold Coast University Hospital (Queensland, Australië) gegaan om mij verder te bekwamen in interventie endoscopie. Hierbij heb ik mij vooral gericht op inwendige echografie (EUS) en endoscopische galweg- en alvleesklierbehandelingen (ERCP).

Sinds 1 oktober 2021 werk ik als maag-, darm- en leverarts in het Erasmus MC met als aandachtsgebied de diagnostiek en behandeling van alvleesklier- en galwegproblematiek.