Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Arthur van Noort
Zorgverlener

Dr. A. (Arthur) van Noort

Orthopedisch chirurg

  • Specialisme
  • Orthopedie
  • Aandachtsgebied
  • Bovenste extremiteit
  • BIG nummer:
  • 89043963701
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Ik ben orthopedisch chirurg sinds het jaar 2004 en opgeleid in Delft, Tilburg, Nijmegen, Arnhem, Seatlle (USA) en Kaapstad (Zuid Afrika). In Utrecht ben ik in 2005 bij Prof. Dr Chr. van der Werken gepromoveerd op het onderwerp: biomechanische, klinische en chirurgische facetten van een scapulahals fractuur. Sinds 2005 ben ik als staflid verbonden aan het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp en Haarlem met als aandachtsgebied schouderpathologie; sport en traumatologie. 

Sinds ruim 10 jaar ben ik formeel opleider van de AIOS orthopedie in het Spaarne Gasthuis (SG). Voor schouderpathologie is in het SG de expertise status verkregen en ben ik sinds 2013 opleider van schouderfellows (NOV en SECEC erkend). Ik behandel met veel plezier, bij jong en oud, alle mogelijke, al dan niet traumatische, schouderletsels en wordt met regelmaat geconfronteerd met schouderproblemen bij (high impact) sporters

 

 

Werkervaring & opleidingen

Momenteel heb ik nog altijd een aanstelling als staflid in het SG voor 0.8 FTE. Buiten deze aanstelling een 0.1 FTE aanstelling als principal investigator bij de Spaarne Gasthuis Academie met de mogelijkheid onderzoekslijnen verder uit te breiden naar het Erasmus MC.

Ik ben geïnteresseerd in klinisch georiënteerd wetenschappelijk onderzoek en ben o.a. als co-promotor betrokken geweest bij 5 promovendi. Ik houd mij momenteel bezig met begeleiding van een aantal onderzoekstudenten/arts onderzoekers (waaronder 3 promovendi) met als onderzoekslijnen: artrose en stemless schouderprothesiologie; return to work/sport bij schouderprothesiologie; scapula fracturen; kalk in de rotator cuff; schouderinstabiliteit; Ac artrose en een aantal LROI studies (schouderprothesiologie)

Daarnaast geef ik met regelmaat lezingen in binnen- en buitenland over schouderprothesiologie; organiseer de proximale humerus fractuur cursus in Nederland en ben verder bestuurlijk actief geweest in de NVA en lokaal in de COC in het SG.

Publicaties

Raadpleeg voor een volledig publicatieoverzicht:

Arthur van Noort