Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Arthur van Noort
Zorgverlener

Dr. A. (Arthur) van Noort

Orthopedisch chirurg

  • Specialisme
  • Orthopedie
  • Aandachtsgebied
  • Bovenste extremiteit
  • BIG nummer:
  • 89043963701
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Ik ben orthopedisch chirurg sinds het jaar 2004 en opgeleid in Delft, Amerika (Seattle), Tilburg, Nijmegen, Arnhem en Kaapstad. In Utrecht ben ik gepromoveerd op een breuk van het schouderbladhals in het jaar 2005.  In datzelfde jaar kreeg ik mijn aanstelling als staflid in het Spaarne Ziekenhuis. De focus van mijn werk lag op het behandelen van patiënten met sportletsels van knie, bovenste extremiteit en traumatologie. Gaandeweg heb ik mij steeds meer toegelegd op behandeling van alle mogelijke letsels van de schoudergordel. Sinds 2013 ben ik in het tegenwoordige Spaarne Gasthuis verantwoordelijk als opleider voor het opleiden van orthopedisch chirurgen en het opleiden van orthopedisch chirurgen tot schouder chirurg.
Verder ben ik in hetzelfde ziekenhuis actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en het begeleiden van promovendi.

Sinds juni 2022 ben ik in deeltijd aangesteld als schouderspecialist aan de afdeling Orthopedie & Sportgeneeskunde van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Ik behandel volwassenen en jongeren aan aandoeningen van de schoudergordel.  De behandelingen bestaan uit niet operatieve - en operatieve behandelingen zoals het plaatsen van schouderprothesen, het behandelen van complexe botbreuken van de schoudergordel, het behandelen van ongevalsgevolgen en (top)sport gerelateerde aandoeningen. Ik maak hierbij gebruik van “minimaal invasieve operatietechnieken’ (kijkoperatietechnieken), 3D reconstructie beelden/planning en 3D printing.

Ik begeleid promovendi in wetenschappelijk onderzoek in de volgende onderzoekslijnen: Schouder en slijtage, schouderinstabiliteit, complexe breuken aan de schoudergordel en kalkafzettingen in schouderpezen.

Daarnaast geef ik nationaal en internationaal met regelmaat lezingen over de schouder voor artsen, fysiotherapeuten en operatieassistenten en organiseer ik jaarlijks cursussen en congressen voor orthopedisch chirurgen (in opleiding) en traumachirurgen. Ik ben actief lid in de Schouder-Elleboogwerkgroep Nederland en lid van een aantal sport-, arthroscopie en traumatologie beroepsverenigingen.
 

Werkervaring & opleidingen

Momenteel heb ik nog altijd een aanstelling als staflid in het SG voor 0.8 FTE. Buiten deze aanstelling een 0.1 FTE aanstelling als principal investigator bij de Spaarne Gasthuis Academie met de mogelijkheid onderzoekslijnen verder uit te breiden naar het Erasmus MC.

Ik ben geïnteresseerd in klinisch georiënteerd wetenschappelijk onderzoek en ben o.a. als co-promotor betrokken geweest bij 5 promovendi. Ik houd mij momenteel bezig met begeleiding van een aantal onderzoekstudenten/arts onderzoekers (waaronder 3 promovendi) met als onderzoekslijnen: artrose en stemless schouderprothesiologie; return to work/sport bij schouderprothesiologie; scapula fracturen; kalk in de rotator cuff; schouderinstabiliteit; Ac artrose en een aantal LROI studies (schouderprothesiologie)

Daarnaast geef ik met regelmaat lezingen in binnen- en buitenland over schouderprothesiologie; organiseer de proximale humerus fractuur cursus in Nederland en ben verder bestuurlijk actief geweest in de NVA en lokaal in de COC in het SG.

Publicaties

Raadpleeg voor een volledig publicatieoverzicht:

Arthur van Noort