Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Margreet Wagenmakers
Zorgverlener

Dr. Margreet Wagenmakers

Internist-endocrinoloog, gespecialiseerd in erfelijke metabole ziekten

  • Specialisme
  • Inwendige geneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Erfelijke metabole ziekten (Mucopolysacharidose, Phenylketonurie, Porfyrie, Ueumcyclusdefecten, Organische acidemieën, De ziekte van Pompe, Lysosomale stapelingsziekten)
  • BIG nummer:
  • 09908839501
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Erfelijke metabole ziekten hebben vrijwel altijd een grote impact op het leven van patiënten en hun familie. Het ligt mij na aan het hart om patiënten zo goed mogelijk te behandelen en begeleiden gedurende hun hele leven en daarbij goed te luisteren naar de wens van de patient. Samen streven naar een zo goed mogelijk kwaliteit van leven staat voor mij daarbij altijd voorop. Verder wil ik mij inzetten om behandelingen van patiënten in de toekomst verder te verbeteren door het doen van klinisch en translationeel onderzoek.

Werkervaring & opleidingen

Ik ben afgestudeerd als arts in 2007. Hierna ben ik begonnen aan mijn opleiding tot internist in combinatie met een promotietraject op de afdeling Endocriene Ziekten van het Radboud UMC Nijmegen. In 2016 heb ik succesvol mijn proefschrift getiteld: "Acromegaly and Cushings syndrome: life after cure." verdedigd. Sinds 2017 ben ik geregistreerd als internist-endocrinoloog.
Ik ben in het voorjaar van 2017 in het Erasmus MC komen werken, als internist bij het centrum voor lysosomale en metabole ziekten. Hierna heb ik me snel gespecialiseerd in erfelijke stofwisselingsziekten. Het werken met deze zeer zeldzame en complexe ziekten waarin je als arts zeer veel kan betekenen voor patiënten was voor mij een unieke kans en geeft me elke dag veel voldoening.