Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Roeland Wilde
Zorgverlener

Dr. R.F. (Roeland) de Wilde

Hepato-Pancreato-Biliair en Transplantatiechirurg

  • Specialisme
  • HPB/Transplantatiechirurgie
  • BIG nummer:
  • 09912637101
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Als chirurg bij de afdeling HPB- en Transplantatiechirurgie werk ik in een team aan afwijkingen van de lever, alvleesklier en galwegen. De combinatie met de transplantatiechirurgie (lever en nieren) maakt dat we patiënten in het Erasmus MC alle behandelopties kunnen bieden binnen het vakgebied. Door het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, alsook het nauw samenwerken met collega's van andere afdelingen, streef ik ernaar de behandeling voor de patiënt te kunnen optimaliseren.

Werkervaring & opleidingen

Dr. Roeland F. de Wilde is sinds februari 2019 werkzaam als chirurg. Hij is gespecialiseerd in chirurgie van de lever, alvleesklier en galwegen (HPB-chirurgie), alsook in de Transplantatiechirurgie van lever en nieren. Hiernaast maakt hij onderdeel uit van het orgaandonatieteam. Minimaal invasieve chirurgie (laparoscopie en Robot-geassisteerde chirurgie) behoort ook tot zijn interesse.

Dr. De Wilde werd opgeleid als Oncologisch-, Gastrointestinaal- en Longchirurg in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Na zijn chirurgische opleiding volgde hij een fellowship in het Erasmus MC Rotterdam waar hij hieropvolgend staflid werd.

Zijn passie voor deze tak van chirurgie is voortgekomen uit wetenschappelijk onderzoek naar de genetische veranderingen in alvleesklierkanker dat hij verrichtte op Johns Hopkins in Baltimore (V.S.), onder leiding van Anirban Maitra en Ralph Hruban. Dit onderzoek leidde tot het proefschrift 'The Genetics and Molecular Alterations of Pancreatic Cancer', waarop hij in 2015 Cum Laude promoveerde aan de Universiteit Utrecht (professor Borel Rinkes/professor Offerhaus/professor Vriens/professor Molenaar).

Het optimaliseren en verbeteren van de vooruitzichten van patiënten met ziektebeelden waar overwegend beperkte kennis over bestaat is zijn drijfveer. Door het verrichten van wetenschappelijk onderzoek alsook het nauw samenwerken met collega's van andere afdelingen streeft dr. De Wilde ernaar de optimale behandeling te kunnen bieden aan patiënten.

 

 

- 2002-2005: Bachelor of Science (Cum Laude), University College Utrecht

- 2005-2010: Opleiding Geneeskunde (SUMMA), Universiteit Utrecht

- 2013-2018: Opleiding Heelkunde, regio Utrecht

- 2015: Promotie (Cum Laude) 'The Genetics and Molecular Alterations of Pancreatic Cancer', Universiteit Utrecht

- 2019-2020: Fellowship HPB- & Transplantatiechirurgie, Erasmus MC Rotterdam