Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Roeland Wilde
Zorgverlener

Dr. R.F. (Roeland) de Wilde

Fellow Hepato-Pancreato-Biliaire en Transplantatiechirurgie

  • Specialisme
  • HPB/Transplantatiechirurgie
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Als chirurg fellow bij de afdeling HPB- en Transplantatiechirurgie werk ik in een team aan afwijkingen van de lever, alvleesklier en galwegen. De samenwerking met de transplantatiechirurgie (lever en nieren) maakt dat we patiënten in het Erasmus MC alle behandelopties kunnen bieden binnen het vakgebied. Door het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, alsook het nauw samenwerken met collega's van andere afdelingen, streef ik ernaar de behandeling voor de patiënt te kunnen optimaliseren.

Werkervaring & opleidingen

Dr. Roeland de Wilde is sinds februari 2019 werkzaam als chirurg fellow, waarbij hij zich verder specialiseert in chirurgie van de lever, alvleesklier en galwegen, alsook in de transplantatiechirurgie van lever en nieren. Hiernaast maakt hij onderdeel uit van het orgaandonatieteam.

Hij werd opgeleid als Oncologisch-, Gastrointestinaal- en Longchirurg in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Zijn passie voor deze tak van chirurgie is voortgekomen uit wetenschappelijk onderzoek naar de genetische veranderingen in alvleesklierkanker dat hij verrichtte op Johns Hopkins in Baltimore (VS), onder leiding van Anirban Maitra en Ralph Hruban. Dit onderzoek leidde tot het proefschrift 'The Genetics and Molecular Alterations of Pancreatic Cancer', waarop dr. De Wilde in 2015 cum laude promoveerde aan de Universiteit Utrecht.

Het optimaliseren en verbeteren van de vooruitzichten van patiënten met ziektebeelden waar overwegend beperkte kennis over bestaat is zijn drijfveer.