Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Craniofaciaal spreekuur

Wanneer: Vrijdag
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, balie B1

Tijdens het cranofaciaal spreekuur bespreekt de plastisch chirurg met u waarom uw kind is doorverwezen naar ons spreekuur, uitslagen van lichamelijk onderzoek en welke behandelingen er mogelijk zijn. Soms is het nodig dat we uw kind tijdens uw eerste bezoek eerst nog onderzoeken.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens uw eerste bezoek aan het cranofaciaal spreekuur kan het nodig zijn om een aantal onderzoeken te doen om de diagnose bij uw kind te kunnen stellen. Als het nodig is maken we bijvoorbeeld 3D-foto’s, echo’s of een 3D-CT scan. Het kan ook zo zijn dat uw kind door de neurochirurg en de oogarts gezien wordt. We bepalen tijdens uw bezoek welke onderzoeken nodig zijn, omdat ieder kind uniek is.

Omdat we u zoveel mogelijk duidelijkheid willen geven over de diagnose en de behandeling, kan uw eerste bezoek een ruim dagdeel duren. Houd er daarom rekening mee dat u uw kind tijdens uw bezoek moet kunnen voeden en verschonen. We plannen de afspraken voor de onderzoeken zoveel mogelijk op dezelfde dag. Als het nodig is om een MRI-scan te maken, plannen we voor u een afspraak op een andere dag. Voor een MRI-scan is het namelijk meestal nodig uw kind onder narcose te brengen, zodat uw kind tijdens de scan niet beweegt. Om die reden kan de MRI-scan niet dezelfde dag worden gemaakt.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

Op onze spreekuren wordt u geholpen door plastisch chirurgen, plastisch chirurgen in opleiding en verpleegkundig specialisten.

Samenwerkingen tussen specialismen

Afhankelijk van de diagnose zal uw kind ook gezien worden door de neurochirurg, oogarts, KNO-arts, radioloog, anesthesioloog en/of klinisch geneticus.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

  • Fibreuze dysplasie en andere botaandoeningen.
  • Aangezichtsverlamming (Facialis parese).

U kunt meer informatie lezen over onderstaande aandoeningen door hierop te klikken:

Aangezichtsspleten

Aplasia cutis

Craniofaciale of hemifaciale microsomie

Craniosynostose1

Neurofibromatose type 1

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Behandelteam

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor