Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Jonge zwangerschap

Wanneer: Maandag t/m vrijdagmiddag
Gebouw: BA, 2e etage. Locatie staat vermeld op uw dagticket.

Tijdens dit spreekuur monitoren en behandelen wij problemen die voorkomen tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens de eerste afspraak bespreekt uw arts uw ziektegeschiedenis en de huidige situatie met u. Daarna krijgt u waarschijnlijk een echoscopisch onderzoek en doen we als het nodig is bloedonderzoek. Op basis daarvan maken we met u een behandelplan. Het eerste gesprek duurt ongeveer 30 minuten, een vervolgafspraak 15 minuten.

Herhaalde miskraam

Als u en uw partner meerdere miskramen hebben doorgemaakt, krijgt u een afspraak op de woensdag-, donderdag-, of vrijdagmiddag. U krijgt van te voren een digitale vragenlijst doorgestuurd. Deze vragenlijst mag u ook uitprinten en ingevuld meenemen naar de afspraak.

Vóór uw volgende zwangerschap heeft u een adviesgesprek met uw arts. Als het nodig is doen wij een aanvullend (bloed)onderzoek. Aan de hand van deze informatie maken we een plan om de kans op een succesvolle zwangerschap te verhogen.

U krijgt ook de mogelijkheid om kennis te maken met de medisch psychologe (zie ‘Onze begeleiding’). Als u zwanger bent maken we, als dat gewenst is, regelmatig een echo. Een eerste afspraak met de arts duurt ongeveer 45 minuten, een vervolgafspraak 15 minuten.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

Tijdens dit spreekuur krijgt u te maken met ons vaste team van gynaecologen, IVF-artsen en een gespecialiseerde assistent verloskundige.

Samenwerkingen tussen specialismen

Het doormaken van een probleem in de eerste maanden van de zwangerschap is een stressvolle gebeurtenis en soms een grote psychische belasting. Het kan helpen om erover te praten met mensen uit uw omgeving of met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Als u wilt, bieden wij u professionele begeleiding aan. Wij verwijzen u dan door naar een medisch psycholoog.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Behandelteam

  • Dr A.G.M.G.J. Mulders, gynaecoloog-perinatoloog
  • Dr E.E.L.O. Lashley, gynaecoloog-fellow periconceptiezorg
  • Dr L.M. Moolenaar, gynaecoloog-fellow voortplantingsgeneeskunde
  • Mw J.M. Rietveld, physician assistant klinisch verloskundige
  • Drs K. Anderson- van der Meer, IVF-arts

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor