Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Sikkelcel en thalassemie

Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e verdieping, C-gang

Op dit spreekuur zien we kinderen die de erfelijke bloedziekten sikkelcelziekte of thalassemie hebben.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

In het begin komt u elke 3 tot 4 maanden met uw kind op het spreekuur voor controle. Ook willen we u de gelegenheid geven om vragen te stellen. Geleidelijk leert u de behandelend artsen, sikkelcelverpleegkundige en medisch maatschappelijk werker steeds beter kennen.

Het is natuurlijk altijd mogelijk tussentijds contact op te nemen voor het stellen van vragen of bij problemen. Sikkelcelziekte is een chronische ziekte. Dat betekent dat de ziekte niet over zal gaan. Ook als het goed gaat, moet u toch elk half jaar met uw kind op de polikliniek komen voor controle.

Het is belangrijk dat u tijdens de afspraak met de kinderarts-hematoloog vertelt dat uw kind klachten heeft of heeft gehad zoals pijn, benauwdheid of andere dingen waarvan u niet zeker bent of dat met de sikkelcelziekte te maken heeft.

Onze begeleiding

Naarmate uw kind ouder wordt, bezoekt u de polikliniek elk half jaar en vindt éénmaal per jaar bloedonderzoek plaats.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor