Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Sturge weber syndroom (SWS)

Wanneer: enkele keren per jaar op dinsdagochtend
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, B-gang, balie B1 en B2

Dit spreekuur is bedoeld voor kinderen met het sturge-weber-syndroom.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens het spreekuur onderzoekt ons multidisciplinaire team uw kind om een diagnose te kunnen stellen. Dit betekent dat verschillende specialismen nauw samenwerken en hun kennis bundelen om zo de beste zorg te kunnen bieden.

Vóór het eerste levensjaar kunnen we vaak de diagnose nog niet zeker weten. Bij sommige kinderen is het nodig om het MRI-onderzoek van de hersenen te herhalen na hun eerste jaar om de diagnose te bevestigen of uit te sluiten.

Het multidisciplinaire team bestaat in elk geval uit een kinderarts, een kinderneuroloog, een dermatoloog en een oogarts.

Wevar expertisecentrum

Het WEVAR expertisecentrum is één van de vier door het ministerie van VWS erkende expertisecentra voor kinderen met vaatafwijkingen. WEVAR staat voor WErkgroep VAatafwijkingen Rotterdam.

Het expertisecentrum heeft vier spreekuren:

Onze begeleiding

Op een later moment kan een (neuro)psycholoog of kinderpsychiater uw kind eventueel onderzoeken op mogelijke gedrags- of leerproblemen.

Indien we de diagnose Sturge-Weber syndroom stellen, volgt een gestructureerde follow-up en zonodig behandeling.

Het Erasmus MC is landelijk erkend als expertisecentrum voor het sturge weber syndroom (SWS) en onderdeel van het ENCORE (Erfelijke Neuro-Cognitieve Ontwikkelingsstoornissen Rotterdam Erasmus MC) expertisecentrum.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor