Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Vaatafwijkingen bij kinderen (WEVAR)

Wanneer: wekelijks op woensdag, soms op dinsdag
Gebouw: Erasmus MC Sophia, SK-2 Zuid, 2e etage, gang rechts

Het spreekuur vaatafwijkingen bij kinderen is een multidisciplinair spreekuur voor kinderen met vasculaire malformaties.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens dit multidisciplinaire spreekuur voor vasculaire malformaties (WEVAR) ziet u een kinderarts, een kinderchirurg en een kinderdermatoloog. U heeft eerst een gesprek met één van de specialisten. Vervolgens bespreekt deze arts het probleem met het WEVAR-team. Samen overleggen zij welke stappen genomen moeten worden. Hierna informeren en adviseren zij u over de vervolgstappen voor uw kind. Dit kan bijvoorbeeld een behandeling of extra onderzoek zijn.

Er is altijd ruimte voor uw vragen. Vaak is het lastig om tijdens het gesprek deze vragen te onthouden of bedenken. Daarom adviseren wij u om deze vragen thuis alvast op te schrijven en mee te nemen. Vraag een vertrouwd iemand mee naar het gesprek. Samen onthoudt u meer dan alleen. Ook kan het prettig zijn om met elkaar na te praten. Snapt u iets niet? Vraag dan om extra uitleg.

WEVAR Expertisecentrum

Het WEVAR expertisecentrum is één van de vier door het ministerie van VWS erkende expertisecentra voor kinderen met vaatafwijkingen. WEVAR staat voor WErkgroep VAatafwijkingen Rotterdam.

Het expertisecentrum heeft vier spreekuren:

Onze begeleiding

Het WEVAR-Sophia team bestaat uit kinderchirurg dr. H.R. Langeveld-Benders, kinderarts drs. E.M. Verboom, kinderdermatoloog prof.dr. S.M.G.A. Pasmans en kinderdermatoloog drs. E.J. Mendels.

Wij werken samen met: 

  • HEVAS, de Nederlandse ouder- en patiëntenvereniging voor hemangiomen en vasculaire malformaties. 
  • CMTC, de patiëntenvereniging voor mensen met Cutis marmorata telangiectatica congenita.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor