Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Vaatafwijkingen bij kinderen (WEVAR)

Wanneer: wekelijks op woensdag
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, C-gang

Het spreekuur Vaatafwijkingen bij kinderen is een multidisciplinair spreekuur voor vaatafwijkingen bij kinderen.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Het spreekuur Vaatafwijkingen bij kinderen staat ook wel bekend als WEVAR (werkgroep vasculaire anomalieën Rotterdam). Het spreekuur duurt de gehele woensdagochtend. Om patiënten zo goed mogelijk te helpen, is er een bijzondere manier van werken bedacht.

U hebt eerst een gesprek met de arts. Vervolgens spreekt deze arts met het team Vaatafwijkingen bij kinderen. Dit is een team van artsen van verschillende specialismen. Samen overleggen zij over de situatie en welke stappen ze moeten nemen. Hierna informeren en adviseren zij u over de vervolgstappen voor uw kind. Dit kan bijvoorbeeld een behandeling of extra onderzoek zijn.

Er is altijd ruimte voor uw vragen. Vaak is het lastig om tijdens het gesprek deze vragen te onthouden of bedenken. Daarom adviseren wij u om deze vragen thuis alvast op te schrijven en mee te nemen.

Vraag een vertrouwd iemand mee naar het gesprek. Samen onthoudt u meer dan alleen. Ook kan het prettig zijn om met elkaar na te praten. Snapt u iets niet? Vraag dan om extra uitleg.

Onze begeleiding

Het WEVAR-Sophia team bestaat uit kinderchirurg dr. H.R. Langeveld-Benders, kinderarts dr. P.C.J. de Laat,  kinderdermatoloog  prof.dr. S.M.G.A. Pasmans en kinderdermatoloog drs. E.J. Mendels.

Wij werken samen met de HEVAS, de Nederlandse ouder- en patiëntenvereniging voor hemangiomen en vasculaire malformaties, en de patiëntenvereniging voor mensen met Cutis marmorata telangiectatica congenita (CMTC).

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Checklist

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor