Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC

Waarmee kunnen we u helpen?

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.
Bereid u voor
Meer Amazing Erasmus MC
 • Polikliniek leververvetting moet ernstige leverziekte voorkomen

  Polikliniek leververvetting moet ernstige leverziekte voorkomen

  Het Erasmus MC is gestart met een polikliniek voor patiënten met leververvetting, vroeger ook wel ‘NASH’ genoemd. Maag-darm-leverarts Willem Pieter Brouwer, een van de initiatiefnemers van de poli, had daar goede redenen voor. Er zijn nieuwe geneesmiddelen in aantocht tegen ontsteking en verlittekening door vervetting in de lever.

  Lees meer
 • Ruim 1 miljoen euro voor nieuwe vorm van bestraling

  Ruim 1 miljoen euro voor nieuwe vorm van bestraling

  Het in kaart brengen en optimaliseren van een mogelijke nieuwe vorm van bestraling door elektronen met een zeer hoge energie. Daarop richt een team van het Erasmus MC Kanker Instituut, de TU Delft en het Lausanne University Hospital zich in een nieuw project. Het team kan van start dankzij de toekenning van ruim 1 miljoen […]

  Lees meer
 • Intensieve neurorevalidatie zorgt vaak voor ‘awakening’ na coma

  Intensieve neurorevalidatie zorgt vaak voor ‘awakening’ na coma

  Een intensief revalidatietraject voor volwassenen met een langdurige bewustzijnsstoornis lijkt vruchten af te werpen. Tijdens de revalidatie komt circa de helft van de patiënten weer bij bewustzijn. Of het traject ook bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de patiënten en hun familie, wordt nog onderzocht.

  Lees meer
 • Ongrijpbare leukemie ontrafeld met AI

  Ongrijpbare leukemie ontrafeld met AI

  Van flubberig ongrijpbaar eiwit tot mogelijk aangrijpingspunt voor een medicijn tegen een agressieve vorm van acute leukemie. De onderzoekgroep van prof. Ruud Delwel van het Erasmus MC ontdekte met hulp van artificial intelligence een manier om leukemiecellen te remmen in een kweekbakje en bij proefdieren.

  Lees meer
 • Manon overwon haar eetstoornis en helpt nu anderen

  Manon overwon haar eetstoornis en helpt nu anderen

  Manon Schoonderwaldt (24) had jarenlang anorexia. Nu ze hersteld is, zet ze in het Erasmus MC Sophia haar ervaring in om jonge patiënten te helpen die met een eetstoornis kampen. ‘Dit is het meest positieve wat ik aan mijn eetstoornis heb overgehouden.’

  Lees meer
 • Immuunsysteem belangrijk bij overleving alvleesklierkanker

  Immuunsysteem belangrijk bij overleving alvleesklierkanker

  Casper van Eijck (28) is de eerste bachelorstudent Klinische Technologie die de doctorsgraad heeft verworven. Hij promoveerde op de interactie tussen alvleesklierkanker en het immuunsysteem. ‘Er móet een effectievere, gepersonaliseerde behandeling voor alvleesklierkanker komen.’

  Lees meer
Amazing Erasmus MC nieuwsbrief
Aanmelden
Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  What Matters To You-Dag in het Erasmus MC

  Het Erasmus MC staat op donderdag 6 juni in het teken van de What Matters To You (WMTY)-Dag. Een dag waarop zorgmedewerkers, patiënten, en hun naasten extra aandacht besteden aan persoonsgerichte zorg. Kwaliteit van zorg draait immers niet alleen om de beste medische zorg, maar ook om het rekening houden met individuele wensen en behoeften. Doe ook mee en laat ons weten wat voor u belangrijk is.

  Lees meer
 • Nieuws

  Stemmen in het Erasmus MC voor het Europees Parlement

  Niet woonachtig in Rotterdam? Vraag uw kiezerspas op tijd aan.

  Lees meer
 • ErasmusMC_luchtfoto_gebouw_2018 Nieuws

  Financieel resultaat 2023 Erasmus MC op stabiel niveau

  Het Erasmus MC heeft het financiële resultaat van 2022 in 2023 zo goed als vast weten te houden. Het resultaat over 2023 bedroeg €45 miljoen positief bij een omzet van €2,4 miljard, ongeveer 2% van de omzet. Dit resultaat is vergelijkbaar met 2022 en 2021.

  Lees meer
 • Nieuws

  Erasmus MC beter bereikbaar per bus: aanpassingen buslijn 44 en 32

  Het Erasmus MC is binnenkort nog beter bereikbaar met het openbaar vervoer: vanaf 8 april stopt de vernieuwde buslijn 44 vlakbij het ziekenhuis. Deze nieuwe buslijn rijdt acht keer per uur heen en weer tussen Zuidplein en Rotterdam CS via de Maastunnel. Doordat de bus gebruik maakt van een vrije (bus)strook legt hij dit traject binnen 17 minuten af. Ook zijn er twee nieuwe haltes voor buslijn 32.

  Lees meer
 • Nieuws

  Kinderartsen: Laat je kind vaccineren

  Laat je kind vaccineren tegen alle ziektes die in het Rijksvaccinatieprogramma zitten. Nederlandse kinderartsen komen met deze gezamenlijke oproep. Op dit moment zien ze op de kinderafdelingen een belangrijke toename van leed als gevolg van levensbedreigende infecties die door vaccinatie vaak te voorkomen zijn.

  Lees meer
 • Nieuws

  Werkzaamheden parkeergarage Westzeedijk

  Dinsdag 2 april tot en met vrijdag 21 juli worden er werkzaamheden verricht aan het parkeerdek in de parkeergarage Westzeedijk, richting ingang Ad, Ba, Bd, Ca, Cb en Dp. Het parkeerdek wordt in zijn geheel vervangen omdat het niet meer waterdicht is en lekkages veroorzaakt in het ondergelegen gebied. Tijdens de werkzaamheden kunnen ongeveer 50 parkeerplaatsen niet gebruikt worden.

  Lees meer
Hartje 

Hartje Rotterdam: Steun ons hartonderzoek

Patiëntenervaring

Onze patiënten geven onze zorg gemiddeld een 8.6

Patiëntenervaringen in het Erasmus MC
8.6