Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Hartje Rotterdam banner

Hartje Rotterdam

Ongeveer 1 op de 100 baby's wordt geboren met een hartafwijking. In het Kinderthoraxcentrum doen we baanbrekend onderzoek om deze kinderen een betere toekomst te geven.

Uniek in Nederland

In het Kinderthoraxcentrum bieden we de beste zorg aan kinderen met aangeboren hartafwijkingen en  andere organen in de borstkas. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. Ook de nauwe samenwerking tussen alle specialisten in dit centrum is uniek in Nederland. Door optimale zorg en behandeling is de kans op overleving van kinderen met aangeboren hartafwijkingen tegenwoordig een stuk groter. Maar we zijn er nog niet. Om de kwaliteit van leven van deze patiënten te verbeteren is verder onderzoek nodig. 

Kinderhartje in 3D model

Beter voorbereid op kinderhartoperatie met 3D-model

Een kinderhartoperatie vergt veel voorbereiding. Technisch geneeskundige Jet Peek werkt aan manieren om dit driedimensionaal te doen. Chirurgen en cardiologen zijn enthousiast.

Lees meer op Amazing Erasmus MC

Steun ons hartonderzoek

Met uw hulp maken we meer hartonderzoek mogelijk. Voor een beter leven van kinderen en volwassenen met een hartafwijking. U kunt verschillende onderzoeken steunen.

Maak sporten gezond en leuk

Alle kinderen moeten kunnen sporten. Ook kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Stop plotselinge hartstilstand bij kinderen

Plotse hartstilstand is de oorzaak van 10% van de overlijdens op kinderleeftijd in Nederland. Dat aantal moet omlaag.

Voorkom
moedersterfte

Ook vrouwen met een hartafwijking verdienen een gezonde zwangerschap.

Meer Hartje Rotterdam artikelen
 • Dekkerbeurs voor kindercardioloog Beatrijs Bartelds

  Dekkerbeurs voor kindercardioloog Beatrijs Bartelds

  Kindercardioloog dr. Beatrijs Bartelds van het Erasmus MC onderzoekt hoe ze toekomstige hartproblemen kan voorkomen bij kinderen met een aangeboren hartafwijking. Daarvoor krijgt ze de Dekkerbeurs Clinical Established Investigator van de Hartstichting.

 • Kinderhartchirurgie: hoe zit het nu écht?

  Kinderhartchirurgie: hoe zit het nu écht?

  Voormalig minister Hugo de Jonge heeft besloten om hartoperaties bij kinderen te concentreren in twee centra, in Rotterdam en Utrecht. Dat betekent dat twee andere centra moeten sluiten. Dit zal leiden tot betere overlevingskansen van kinderen met een hartafwijking. Want hoe meer operaties er in één centrum gebeuren, hoe beter de chirurgen worden in hun […]

 • ‘De kinderhartzorg moet van goed naar excellent’

  ‘De kinderhartzorg moet van goed naar excellent’

  De zorg voor kinderen met zeldzame hartaandoeningen is goed, maar kan beter: excellent. Dat is een grote stap voor iedereen, die alleen te zetten is als alle centra in Nederland samenwerken. Dat stelt kindercardioloog dr. Thomas Krasemann, het nieuwe hoofd Kindercardiologie van het Erasmus MC Sophia.

Hartje Rotterdam in de media: bekijk het overzicht. >>> 


Kinderthoraxcentrum Hartje Rottedam