Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Polikliniek

Joint Clinic Academisch Borstkankercentrum

Wanneer: Maandag- en dinsdagochtend vanaf 08.30 uur.
Gebouw: staat vermeld op uw dagticket.

Op de Joint Clinic (“gezamenlijk spreekuur” ) van het Academisch Borstkankercentrum ontvangen verschillende specialisten tegelijk patiënten voor een gesprek, lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende onderzoek.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Voorafgaand aan het bezoek aan de Joint Clinic bestuderen de specialisten van het ABC het dossier dat het verwijzend ziekenhuis over u heeft toegestuurd.

Tijdens het bezoek ziet u (en uw naasten) verschillende artsen, waaronder een mammachirurg, internist-oncolooog en radiotherapeut (en vaak ook nog een plastisch chirurg). Daarnaast is een mammacareverpleegkundige aanwezig of beschikbaar. Er volgt een gesprek, lichamelijk onderzoek en veelal extra onderzoeken zoals bloedonderzoek, echo van de borst en okselregio.

De bevindingen van uw bezoek aan de Joint Clinic, aangevuld met de informatie uit het lokale ziekenhuis, worden multidiscipliniar besproken waarbij ook de radioloog en patholoog aanwezig zijn. Dan pas wordt een advies omtrent een behandelplan opgesteld en met u besproken.

Onze begeleiding

Tijdens het bezoek ziet u (en naasten) drie of vier verschillende artsen, waaronder een mammachirurg, internist-oncolooog en radiotherapeut (en vaak ook nog een plastisch chirurg). Daarnaast is een mammacareverpleegkundige aanwezig of beschikbaar.

Onze spreekuren

Behandelingen

Afhankelijk van het opgestelde behandeplan start u met een operatie of met een voorbehandeling met medicijnen (chemotherapie). Ten tijde van dit eerste bezoek maakt u ook kennis met een van de verpleegkundig specialisten die de patiënten gedurende de hele behandeling begeleiden.

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor