Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Tessa van Ginhoven
Zorgverlener

Dr. T.M. (Tessa) van Ginhoven

Oncologisch chirurg

  • Specialisme
  • Oncologische en Gastro-Intestinale Chirurgie
  • Aandachtsgebied
  • Schildklier, Bijschildklier, Bijnier, Neuro-endocriene tumoren, Melanomen en Sarcomen
  • BIG nummer:
  • 19065316301
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Mijn specialisatie in de chirurgie richt zich voornamelijk op de behandeling van patiënten met aandoeningen van hormoonproducerende organen en huid- of bindweefselkanker. Ik wil persoonlijke zorg geven binnen de grootsheid van het Erasmus MC. Samenwerken en overleg met collega’s zijn hiervoor cruciaal. In de spreekkamer vind ik gelijkwaardige en eerlijke gesprekken belangrijk. Buiten de spreekkamer geniet ik van vakanties en kitesurfen.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Tijdens mijn opleiding tot chirurg ben ik voorzitter geweest van de landelijke Vereniging voor Assistent Geneeskundigen in de Heelkunde (VAGH). In die rol mocht ik de arts-assistenten vertegenwoordigen in het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde.

Nederland biedt unieke kansen voor samenwerking in de zorg. Door de korte afstanden kunnen vele specialisten samen optrekken om de zorg voor specifieke patiënten te organiseren en te verbeteren. Ik geniet ervan om binnen netwerken samen te werken met collega’s. In 2016 heb ik aan de basis gestaan van de oprichting van een landelijke bijschildklier vereniging de ‘Dutch Hyper/hypo parathyroid Study Group’ (DHSG) en daar ben ik tot op heden nog lid van. In 2018 heb ik bijgedragen aan een gelijksoortig initiatief voor schildklierpatiënten, de ‘Dutch thyroid Cancer group’ waar ik momenteel bestuurslid ben.

Sinds december 2016 ben ik werkzaam als oncologisch en endocrien chirurg in het Erasmus MC. 

Opleidingen

In 2006 heb ik mijn Artsexamen cum laude behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na een jaar ervaring te hebben opgedaan als arts binnen de chirurgie wist ik zeker dat ik chirurg wilde worden!

Hierna ben ik begonnen aan mijn promotieonderzoek getiteld “Beneficial effects of Calorie Restriction” en heb dat in 2011 succesvol afgerond.

Van 2010 tot 2016 ben ik als Arts-assistent in Opleiding tot chirurg werkzaam geweest in de Reinier de Graaf Groep in Delft en het Erasmus MC in Rotterdam. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik het laatste deel van mijn opleiding nog heb kunnen werken in de “Daniel den Hoed Kliniek” (tegenwoordig Erasmus MC Kanker Instituut).