Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Linetta Koppert
Zorgverlener

Dr. L.B. (Linetta) Koppert

Oncologisch chirurg

  • Specialisme
  • Oncologische en Gastro-Intestinale Chirurgie
  • Aandachtsgebied
  • Borstkanker, schildklierkanker, endocriene chirurgie
  • BIG nummer:
  • 29055269701
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik ben Linetta Koppert en ik werk als oncologisch chirurg in het Erasmus MC Kanker Instituut. Mijn aandachtsgebieden zijn borstkanker en schildklierkanker. In 2014 was ik mede-oprichter van het Academisch Borstkankercentrum. In ons team behandelen wij veel jonge vrouwen met borstkanker, waaronder zwangere vrouwen. Ook erfelijke borstkanker (of de aanleg daarvoor) en complexe borstkankers vormen speerpunten in onze zorgprogramma’s en in wetenschappelijk onderzoek.

Screenen of preventieve borstoperatie?

Als je weet dat je een erfelijke aanleg hebt voor borstkanker doordat je het BRCA1 of BRCA2 gen draagt, kies je dan voor screening van de borsten of een preventieve borstoperatie?

Beluister hierboven de nieuwste wetenschappelijke inzichten in screening en preventieve interventies in deze BVN (Borstkankervereniging Nederland) Talk die werd gegeven in het kader van het BVN Online kennisfestival dat plaats vond in de maand oktober 2020 ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vereniging. Ik heb deze TED-talk gegeven met collega Sophie Vermaas, radioloog.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Tussen 2001 en 2004 heb ik wetenschappelijk onderzoek verricht naar kanker van de slokdarm waarop ik in 2006 promoveerde. Van 2004 t/m 2011 ben ik opgeleid tot chirurg in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en in het Erasmus MC. In 2009 behaalde ik mijn master in de Klinische Epidemiologie.

Tussen juni 2011 en maart 2012 heb ik als fellow Oncologische Chirurgie gewerkt, locatie Daniel den Hoed (tegenwoordig het Erasmus MC Kanker Instituut). Sinds april 2012 ben ik als Oncologisch chirurg verbonden aan het Erasmus MC. In 2014 was ik medeoprichter van het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC.

Opleidingen

- 1994 studie Geneeskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam
- 2001 artsexamen cum laude
- 2006 promotie aan de Erasmus Universiteit
- 2009 Master Klinische Epidemiologie
- 2011 Fellow Oncologische Chirurgie Daniel den Hoed
- Per 2012 Oncologisch Chirurg Erasmus MC