Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Dr. G.H. (Henrike) Westerveld

Radiotherapeut-oncoloog

  • Specialisme
  • Radiotherapie
  • Aandachtsgebied
  • Urologie, gynaecologie, brachytherapie, diepe hyperthermie
  • BIG nummer:
  • 09056523901
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Sinds 2022 ben ik werkzaam als radiotherapeut-oncoloog in het Erasmus MC.

Ik combineer patiëntenzorg met het doen van wetenschappelijk onderzoek, waarbij mijn focus ligt op gynaecologische kanker en brachytherapie (inwendige bestraling). Mijn ambitie is om de behandeling van gynaecologische kanker te verbeteren, met als doel de kans op overleving te vergroten en de bijwerkingen van de behandeling te minimaliseren. Dit doen we bijvoorbeeld door het gebruik van beeldvormende technieken zoals MRI en CT in de radiotherapeutische behandeling.
 

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Na mijn specialisatie als radiotherapeut-oncoloog heb ik twee jaar als klinisch KWF-fellow in verschillende (inter)nationale centra gewerkt om mij te verdiepen in de brachytherapie. Hierna heb ik bijna 10 jaar als stafarts op de afdeling radiotherapie gewerkt van het AMC/AmsterdamUMC, om vervolgens in 2022 de overstap te maken naar het ErasmusMC.

Opleiding

Mijn geneeskunde opleiding heb ik aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. Korte tijd na mijn opleiding tot arts, ben ik gestart met mijn promotieonderzoek aan de afdeling gynaecologie van het AMC, nu AmsterdamUMC (AUMC). Deze promotie heb ik in 2008 afgerond. In de tussentijd ben ik gestart met mijn opleiding tot radiotherapeut-oncoloog. Vanaf eind 2011 ben ik medisch specialist.