Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Aandoening

Aandoeningen van de haren

Aandoeningen van de haren: over deze aandoening

Welke haar-aandoeningen zijn er?

Er zijn verschillende haar en hoofdhuid aandoeningen welke klachten kunnen geven van haaruitval, kale plekken of het dunner worden van de haarimplant. Op het harenspreekuur wordt een diagnose gesteld en een advies gegeven over een behandelplan.

Wat wij voor u doen

Onderzoek en diagnose

Op het harenspreekuur wordt uw hoofdhuid beoordeeld door hierin gespecialiseerde dermatologen en dermatologen in opleiding. De hoofdhuid en haren worden bekeken met het blote oog en aanvullend met de dermatoscoop of trichoscoop. Dit is een soort vergrootglas waarmee de hoofdhuid en de haren goed in beeld kunnen worden gebracht. Indien nodig wordt er aanvullend onderzoek verricht in de vorm van een huidbiopt of bloedonderzoek om een diagnose te stellen.

Van belang is dat u geen haarproducten gebruikt op de dag van het intakegesprek en u het haar niet ingevlochten draagt.

Als een diagnose gesteld is wordt dit met u besproken en wordt een behandeladvies gegeven. Een behandeling kan bestaan uit lotion of schuim of tabletten.

Belangrijk om te weten is dat haren langzaam groeien. Omdat haren zo langzaam groeien, duurt het vaak wat langer om te kunnen beoordelen of een behandeling werkzaam is voor u is of niet.

 

foto van onderzoek bij patiënt op spreekuur 'haren'

Met wie heeft u te maken?

Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor