Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Behandeling

Cochleaire Implantatie revalidatie

Revalidatie met CI

Na de CI-operatie, moet er nog intensief gerevalideerd worden en op deze pagina leggen we uit wat dit inhoudt.

Over deze behandeling

Wat we gaan doen

Wat is het?

In onze folder  leest u veel informatie over de revalidatie.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens de revalidatie komt u de eerste maanden verschillende keren naar het Erasmus voor een consult bij de audioloog en bij de logopedist. Bij het consult van de audioloog worden de instellingen van de CI steeds verder geoptimaliseerd. De logopedist bekijkt samen met u hoe goed het horen gaat en legt oefeningen uit waarmee u thuis aan de slag kunt. 

Wat is het doel?

Het doel van de revalidatie is om zo veel mogelijk uit de CI te halen. Dit kan het ontdekken van verschillende geluiden zijn of spraakverstaan in verschillende situaties.

Bijwerkingen & complicaties

  • U moet altijd goed opletten dat de magneet niet te strak zit. Wij zullen u hier ook tijdens de afspraken op wijzen.
  • Hebt u hoofdpijnklachten ter plaatse van de magneet of is uw huid erg rood? Verwijder dan zelf een magneetje of neem contact op met het secretariaat voor een afspraak.
  • Is uw huid kapot ter plaatse van de magneet? Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met ons secretariaat. Draag de processor niet voordat u beoordeeld bent door een KNO-arts.
Voor de gebruikers van een cochleair implantaat (CI) zijn specifieke richtlijnen opgesteld. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op de aanbevelingen uit 2002 van de British Cochlear Implant Group, en aangevuld en aangepast aan de typen cochleaire implantaten (CI) die we op dit moment plaatsen. In een aparte folder zijn deze richtlijnen uiteen gezet. 

Resultaat

Het resultaat van de CI is voor iedereen anders en ligt ook aan hoe uw gehoorverlies is ontstaan, hoe lang het al bestaat en nog veel andere factoren. Tijdens het gesprek voorafgaand aan uw operatie worden de verwachtingen besproken die voor u gelden.

Wanneer neemt u contact op?

We raden u aan om bij vragen altijd contact met ons op te nemen, bij voorkeur per mail. Elke werkdag (ma-vrij) is iemand aanwezig die u kan helpen. Soms kunnen we u per mail helpen. Indien dit niet lukt, kunnen we voor u een afspraak inplannen. Hebt u geen geluid meer of werkt de CI niet meer? In dat geval maken we op korte termijn een afspraak voor u.
 

Met wie heeft u te maken?

Komt u binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor