Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Oorheelkunde

Otologie

In de otologie of oorheelkunde gaat het om onderzoek en behandeling van aandoeningen die te maken hebben met het oor, het gehoor en het evenwicht.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

De sector otologie bestaat uit drie KNO-artsen die allen een groot deel van de aandoeningen binnen de oorheelkunde behandelen. Het gaat hierbij om behandeling van chronische oorontsteking, slechthorendheid door aandoeningen van het middenoor en/of slakkenhuis, duizeligheid en evenwichtsklachten, oorsuizen (tinnitus). Voor sommige deelgebieden is specialisatie opgetreden bij één of twee van de drie KNO-artsen. Hierbij gaat het om brughoektumoren, glomustumoren en cochleaire implantaties. Bij uw verwijzing door huisarts of specialist wordt daar rekening mee gehouden.

Wat willen we bereiken?

De sector otologie heeft als doel een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg te leveren. Wij richten ons ook op oorheelkundige problemen die in een niet-academisch ziekenhuis niet kunnen worden opgelost of die behandeling van andere specialismen vereisen.

Waarom naar het Erasmus MC?

In het Erasmus MC wordt alle oorheelkundige zorg aangeboden. Voor gehoorverlies hebben we het Gehoor- en Spraakcentrum, waar veel expertise aanwezig is en ruime mogelijkheden voor onderzoek beschikbaar zijn. Naast kennis, kunde, ruime expertise en state-of-the-art apparatuur, nemen we de tijd om uw relevante medische geschiedenis te onderzoeken en na een uitgebreid gesprek en lichamelijk onderzoek, een passende oplossing te zoeken voor uw probleem. Helaas bestaan er klachten en aandoeningen waarvoor geen afdoende oplossing blijkt te bestaan. In dergelijke gevallen doen wij ons best om u in ieder geval goed uit te leggen wat onze bevindingen zijn en kan er op indicatie worden doorverwezen naar andere specialismen binnen het Erasmus MC.

Aandoeningen en ziektebeelden

Onze polikliniek(en)

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor