Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Kliniek
Kliniek

Cardiologie

Locatie: onze kliniek is 24/7 geopend en ligt op de 8e etage (gebouwdelen Rg, Ng, Ne, Nf).
Telefoon: wij zijn bereikbaar via telefoonnummer (010) 703 53 49 (u krijgt een keuzemenu).

Cardiologie Langdurig verblijf heeft voornamelijk patiënten die opgenomen worden voor 4 dagen of langer. Cardiologie Kortdurend verblijf is over het algemeen bestemd voor opnames met een duur van 4 tot 72 uur.

Over

De kliniek

Bij opname wordt u opgevangen door onze secretaresse. Deze neemt kort wat gegevens met u door. Vervolgens wordt U begeleid naar uw eigen patiëntenkamer of de dagbehandeling en daar wegwijs gemaakt. U krijgt uitleg over de aanwezige faciliteiten, de bediening van de tablet-computer en de zorgoproep. De doktersassistent of verpleegkundige neemt de anamnese af en verricht de controles als bloeddrukmeten en temperatuur opnemen. Veelal krijgen patiënten een telemetrie om. Dit is een kastje waarmee wij uw hartritme kunnen bewaken. Stel gerust uw vragen, wij beantwoorden ze graag.

Cardiologie Langdurig verblijf

Hier verplegen wij patiënten met uiteenlopende aandoeningen, zoals ritmestoornissen, hartinfarct, hartfalen, harttransplantatie, patiënten met mechanisch steunhart en/ of andere hartaandoeningen.

Cardiologie Kortdurend verblijf

Hier verplegen wij patiënten die een cardiologische ingreep ondergaan of hebben ondergaan zoals:

  • Een ritme-ablatie.
  • Een cardioversie.
  • Een pacemaker-implantatie of ICD-implantatie.
  • Een dotterbehandeling of een hartcatheterisatie.

Dagbehandeling Cardiologie

De dagbehandeling Cardiologie is een open ruimte die geschikt is voor een behandeling tijdens een dagopname. Deze ruimte heeft voorzieningen in een huiskamerachtige sfeer waarbij u zoveel mogelijk uw eigen zelfstandigheid behoudt. Behandeling kan plaatsvinden op een behandelstoel of in een ingrepenkamer op een operatietafel.

De zorg na de procedure zal kortdurend plaatsvinden in de behandelstoel, waarna we uw mobiliteit zo snel weer mogelijk maken. Medische handelingen vinden plaats in een daarvoor ingerichte behandelruimte en gesprekken met de verpleegkundig specialist worden voornamelijk gevoerd in een besloten werkkamer. Op de dagbehandeling is een  koelkast, waaruit u en uw begeleider naar behoefte eten en drinken kunnen pakken

 

Volg ons ook op Instagram voor een inkijkje in de kliniek

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

In onze kliniek werken gespecialiseerd hartbewakingsverpleegkundigen, verpleegkundigen in opleiding, cardiologie verpleegkundigen, doktersassistenten, verpleegkundig specialisten, arts-assistenten, cardiologen, facilitair zorgmedewerkers, vrijwilligers, secretaresses, schoonmakers en medewerkers van het patiëntenvervoer.

De verschillende disciplines en alle medische specialismen werken nauw met elkaar samen.

Behandelingen

De meest voorkomende behandelingen en onderzoeken vinden plaats binnen het ingrepencentrum. Wij kunnen voor u afspraken maken voor verschillende onderzoeken en behandelingen, waaronder hartcatherisatie, een dotterbehandeling, bloedafname, een ecg (hartfilmpje), een röntgenfoto van de thorax, een echo van het hart, een ct-scan.

Onze verpleegkundige of arts zal u altijd informeren over wat er gaat gebeuren. Als u zelf vragen heeft, kunt u natuurlijk ook bij hen terecht.

Op bezoek

Bezoekregels

Kijk voor informatie bij onze bezoekregels. Wij raden u aan deze, voor u op bezoek komt altijd even te bekijken voor de meest actuele update. 

Reguliere bezoektijden

Bezoek is tussen 11:00 tot 20:00 welkom op onze afdeling,.  
U kunt als bezoeker gebruik maken van de voorzieningen in ons ziekenhuis, zoals de daktuin of een van de restaurants. Onze patiënten mogen tijdens bezoektijd maximaal twee bezoekers tegelijk ontvangen. Soms wijken wij hier in het belang van de patiënt van af. Wij vragen u vriendelijk dit te respecteren.
 
Als u naar een patiënt wilt informeren, kan een van onze verpleegkundigen u altijd te woord staan. Wij stellen het wel op prijs als de patiënt één contactpersoon aanwijst.
 
Meer informatie vindt u in onze patiëntenfolders:

 

Komt u binnenkort bij ons voor opname?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor