Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Kliniek
Kliniek

Kliniek Gastro-Enterologische Chirurgie, Maag-Darm-Lever (MDL) en Chirurgische Oncologie

Locatie: gebouw Ne/Nf/Ng, 11e etage
Telefoon: (010) 703 32 56

Over

Wat gaan we doen?

Dag van opname

Op de eerste dag van uw opname heeft u een gesprek met de verpleegkundige. Uw naasten mogen hierbij aanwezig zijn. Het gesprek gaat onder meer over:
uw ziektegeschiedenis  

  • uw medicijngebruik
  • de zorg die u (eventueel) nodig heeft tijdens de opname
  • het verloop van uw opname: de operatie of het onderzoek, wel/niet nuchter zijn, uw eventuele verblijf op de uitslaapkamer (verkoever), post-operatieve care unit (PACU) of intensive care (IC)
  • de zorg die u na uw opname thuis nodig heeft. Er kan een wachttijd zijn voor nazorg. De verpleegkundige zal tijdig contact opnemen met het Bureau Nazorg om dit te regelen

Vitale controles

De verpleegkundige meet uw temperatuur, bloeddruk en pols (vitale controles).

Medisch opnamegesprek en lichamelijk onderzoek

De afdelingsarts of co-assistent komt langs voor het medisch opnamegesprek en een lichamelijk onderzoek. Dat kan iemand anders zijn dan u op de polikliniek heeft ontmoet. Hij noteert uw wens rondom reanimeren, ongeacht uw leeftijd en lichamelijke conditie.
Tijdens uw opname beantwoordt de anesthesioloog al uw vragen over pijnstilling en anesthesie. 

Persoonlijke begeleiding

Eén van onze 4 verpleegkundig specialisten begeleidt u vanaf de kennismaking op de polikliniek. Dus ook tijdens uw opname en na uw ontslag uit het ziekenhuis bij de nazorg. Ieder van hen heeft daarbij een eigen aandachtsgebied:

  • slokdarm en maag
  • HIPEC behandeling (buikvlies)
  • (endel)darm

Voor uitgebreide informatie over de kliniek gastro-enterologische chirurgie, maag-, darm- en leverziekten verwijzen wij u naar de patientenfolder 

Op bezoek

Bezoektijden
De bezoektijden voor de kliniek zijn van 11.00 - 21.00 uur. Binnen deze bezoekuren bent u vrij om uw bezoek te ontvangen als u geen onderzoeken of behandelingen heeft.

Een logee bij u op de kamer
Een éénpersoonskamer in het Erasmus MC heeft een rooming-in meubel. Hierop kan iemand zitten of slapen. In overleg met uw behandelend arts of verpleegkundige én op indicatie kan iemand in uw kamer overnachten. U kunt hierbij een ontbijt verwachten, geen lunch of avondeten. De koffieautomaat in de lounge staat gratis tot uw beschikking.

Komt u binnenkort bij ons voor opname?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor