Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Cardio-thoracale chirurgie

Ons specialisme cardiothoracale chirurgie houdt zich bezig met de behandeling van hart- en vaatziekten en longziekten in de borstkas (thorax). De cardiothoracale chirurgie is een van de drie specialismen binnen het Thoraxcentrum van het Erasmus MC.

Over dit specialisme

Wat we doen

We verrichten binnen het specialisme Cardiothoracale Chirurgie zowel hartoperaties als ingrepen aan de grote bloedvaten in de borstkas en longen. Ook aangeboren hart- of longafwijkingen behandelen we operatief, zowel bij kinderen als volwassenen. Daarnaast is de kliniek cardiothoracale chirurgie een centrum voor hart- en longtransplantatie. 

Waarom naar het Erasmus MC?

In Nederland mogen maar drie ziekenhuizen harttransplantaties uitvoeren. Het Erasmus MC is één van die ziekenhuizen. Harttransplantaties zijn een van onze speerpunten. 
Onze cardiothoracale chirurgen hebben bijzondere ervaring met de inzet van een kunsthart bij behandelingen. Als dat nodig is, kan een mechanisch kunsthart uw eigen hart ondersteunen wanneer u wacht op een harttransplantatie.

Onderzoek

Bij het Erasmus MC doen we veel onderzoek op het gebied van Cardiothoracale Chirurgie. Voor informatie hierover klik hier

 

Onze polikliniek(en)

Onze spreekuren

Bij dit specialisme horen een aantal spreekuren. Bij het aortaspreekuur vervolgen we aortaandoeningen. Bij de preoperatieve spreekuren voor hart en longen bereiden we u voor op een operatie. 

Aortaspreekuur

Preoperatief spreekuur hartoperatie

Preoperatief spreekuur longoperatie

Openbare lessen

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor