Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Kliniek
Kliniek

Cardiothoracale Chirurgie

Wanneer: 7 x 24 uur
Locatie: Gebouw: 8e etage Ng, Nf, No, Ne, Nd
Telefoon: 010 - 703 53 49 (u krijgt een keuzemenu)

Op deze kliniek worden patiënten verpleegd voor en na een operatie aan hart, longen of de grote lichaamsslagader.

Over

Wat gaan we doen?

Bij opname wordt u opgevangen door onze secretaresse. Zij neemt kort wat gegevens met u door en vraagt de vrijwilliger om u te begeleiden naar de eigen patiëntenkamer of de dagbehandeling.

We leggen u uit hoe de tablet en de zorgoproep werken. Ook de andere voorzieningen op uw kamer worden uitgelegd. U krijgt een gesprek met de doktersassistent. Die doet ook een paar controles zoals bloeddruk meten en temperatuur opnemen. Vaak krijgen patiënten een telemetrie om. Dat is een kastje waarmee wij uw hartritme kunnen bewaken. Stel gerust uw vragen, wij zullen ze zeker beantwoorden!

Behandelingen

Door wie wordt u geholpen?

Onder supervisie van de cardiothoracaal chirurgen en in het bijzonder de medisch coördinator werken op de kliniek artsen in opleiding tot specialist en artsen niet in opleiding tot specialist (arts-assistenten). Samen met de verpleegkundig specialisten zorgen zij voor het behandeltraject voor en na de operatie. Collega’s met verschillende functies werken mee aan de behandeling. Zo krijgt u misschien te maken met medische specialisten van een ander specialisme (bijvoorbeeld de cardioloog),  fysiotherapeuten en diëtisten.

De manager is samen met de teammanagers verantwoordelijke voor de kliniek.
De medisch coördinator is verantwoordelijk voor het medisch beleid en stuurt de arts-assistenten en verpleegkundig specialisten aan.

 

Samenwerkingen tussen specialismen

Er is een nauwe samenwerking met onder andere de afdelingen cardiologie en longgeneeskunde

Onderzoeken

Onderzoek & diagnose:

Na uw operatie is de meest voorkomende behandeling of onderzoek een röntgenfoto van hart en longen en of  bloedafname. Er kan al een drain geplaatst zijn of deze kan geplaatst moeten worden. Een echo van het hart en longen kan ook nodig zijn.

Een ct-scan of andere onderzoeken kunnen op indicatie afgesproken worden voor u. De verpleegkundige of arts informeert u altijd en u kan bij hen terecht voor vragen.  

Bezoektijden

Vanwege de COVID-19 besmettingen wijzigen op dit moment regelmatig onze bezoekregels. Wij raden u aan deze, voor u op bezoek komt altijd even te bekijken voor de meest actuele update.

Het reguliere bezoekuur is van 11:00 tot 21:00. Tussen 13:00 en 14:00 is het rustuur op onze afdeling.Wij vragen uw bezoek om dan gebruik te maken van de voorzieningen in het ziekenhuis, zoals de daktuin of het restaurant. Op de afdeling mag u doorlopend bezoek ontvangen met een maximum van 2 personen. Wij vragen u zich hieraan te houden.

Als u als familie wilt informeren naar een patiënt, kan een verpleegkundige u altijd te woord staan. Wij vragen onze patiënten wel om hiervoor één contactpersoon aan te wijzen.

 

Checklist

Komt u binnenkort bij ons voor opname?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor