Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

MDL-oncologie

Wanneer: vrijdagmiddag
Gebouw: de locatie staat vermeld op uw dagticket

Op het spreekuur MDL-oncologie zien wij zowel patienten met slokdarm-, maag- of darmkanker, als patienten met een verhoogd risico op slokdarm- maag of dikke darmkanker, bij wie we door middel van regelmatig onderzoek vroegtijdig de kanker willen opsporen of voorkomen dat deze ontstaat.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Bij patienten met slokdarm-, maag- of dikke darmkanker proberen we binnen 1 week na het uitvoeren van de onderzoeken tot een definitief behandelplan te komen.

Uw arts bespreekt uw ziektegeschiedenis met een team van gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen. Dit heet een multidisciplinair overleg. Bij het overleg zijn aanwezig: een MDL-arts, radiotherapeut, radioloog, internist-oncoloog, chirurg en verpleegkundig specialisten. Dit team maakt voor u een behandelplan. Zij gebruiken hiervoor landelijke richtlijnen. Na dit overleg bespreekt uw behandelend arts de behandeling en (mogelijke) bijwerkingen met u.

Bij patiënten met een verhoogd risico op slokdarm- maag-darmkanker wordend de risico’s en de uit te voeren onderzoeken besproken.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

Het spreekuur wordt gehouden door maag-darm-leverartsen, maag-darm-leverartsen in opleiding en een verpleegkundig specialist.

Samenwerkingen tussen specialismen 

Wij werken samen met chirurgen, oncologen, radiotherapeuten, radiologen, verpleegkundig specialisten en dietisten. 

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Onderzoek

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor