Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Aandoeningen van alvleesklier en galwegen

Wanneer: dinsdagmiddag

Dit spreekuur is gespecialiseerd in met name kwaadaardige ziekten van de alvleesklier (pancreascarcinoom) en galwegen (cholangiocarcinoom). Ook worden patienten verwezen met zeldzame goedaardige ziekten van de alvleesklier en galwegen, zoals bijvoorbeeld een auto-immuun ontsteking of wanneer het in een ander ziekenhuis niet mogelijk is een duidelijke diagnose te stellen bij afwijkingen van de alvleesklier en galwegen.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens de eerste afspraak worden de gegevens uit het verwijzende ziekenhuis / huisarts met u besproken, beantwoord u aanvullende vragen over het ziektebeloop en zal er soms een kort lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Hierna volgt meestal een bloedafname en worden op korte termijn eventuele vervolgonderzoeken gepland.

Soms krijgt u op dezelfde dag een afspraak binnen ons multidisciplinaire spreekuur met bijvoorbeeld een gespecialiseerd verpleegkundige, chirurg, oncoloog of anesthesioloog.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

Op onze polikliniek werken Maag-Darm-Leverartsen en soms Maag-Darm-Leverartsen in opleiding. De arts in opleiding wordt altijd begeleid door de specialist. 

Samenwerkingen tussen specialismen

We hebben een multidisciplinair zorgpad voor alvleesklierkanker en kanker van de galwegen. Het zal voorkomen dat u een gecombineerde afspraak krijgt waarbij u op dezelfde dag door meerdere specialisten wordt gezien. We werken samen met gespecialiseerd verpleegkundigen, chirurgen en oncologen om u de beste zorg te bieden. 

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Operaties

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor