Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Eric Dubois
Zorgverlener

Dr. E.A. (Eric) Dubois

Cardioloog-intensivist

  • Specialisme
  • Cardioloog-Intensivist
  • Aandachtsgebied
  • Acute Cardiac Care
  • BIG nummer:
  • 09048223001

Over

Even voorstellen

Als cardioloog-intensivist probeer ik samen met collega's de beste academisch zorg te leveren aan ernstig zieke patienten die zijn opgenomen met een acuut probleem van het hart waarbij vaak ook andere organen zijn aangedaan. In teamverband de beste zorg proberen te leveren en patient en familie hierin goed te begeleiden staat centraal. Daarnaast ben ik als waarnemend opleider betrokken bij de opleiding van jonge cardiologen in opleiding.

Werkervaring & opleidingen

In 2004 ben ik geregistreerd als cardioloog waarna ik bijna 10 jaar gewerkt heb als algemeen cardioloog in het Ikazia Ziekenhuis waarna ik de overstap naar het Erasmus MC heb gemaakt. Sinds 2014 ben ik werkzaam als staflid bij vakgroep Cardiologie en sinds 2016 ook waarnemend opleider voor de cardiologie. Sinds 2019 ben ik geregistreerd als cardioloog-intensivist en als zodanig werkzaam als staflid bij de vakgroep Intensive Care.

Opleiding

Mijn Geneeskundestudie heb ik gedaan aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Mijn promotieonderzoek (afgerond 1996) heb ik verricht bij het Academisch Medisch Centrum. Na een verblijf van 9 maanden in Los Angeles om te werken als research-fellow bij Cedars-Sinai Medical Center, ben ik in 1997 gestart met mijn opleiding tot cardioloog welke ik in 2004 heb voltooid.