Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Laura de Graaff
Zorgverlener

Dr. L.C.G. de Graaff

Internist-endocrinoloog

  • Specialisme
  • Inwendige Geneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • "Erfelijke en Aangeboren Aandoeningen op het gebied van Inwendige geneeskunde / Endocrinologie. D.w.z genetische syndromen zoals Prader-Willi Syndroom, Silver-Russell Syndroom, Williams-Beuren syndroom, CHARGE, 22q11 deletie syndroom, Tubereuze Sclerose Complex, Neurofibromatose type 1, Noonan syndroom, Costello syndroom, Temple syndroom, Syndroom van Klinefelter, Syndroom van Turner, Androgeen Ongevoeligheids syndroom, Adrenogenitaal syndroom, aangeboren hypofyse afwijkingen, Kallmann Syndroom e.v.a. "
  • BIG nummer:
  • 39054551101
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Patienten met zeldzame genetische syndromen bereiken door verbeterde medische zorg steeds vaker de volwassen leeftijd. Er is weinig bekend over deze 'nieuwe volwassenen'.

Mijn missie is om door middel van multidisciplinaire zorg en wetenschappelijk onderzoek de medische zorg voor volwassenen met zeldzame genetische syndromen te verbeteren.

Werkervaring & opleidingen

Opleiding

Ik studeerde geneeskunde aan de Rijks Universiteit Leiden en promoveerde in 2008 op het proefschrift: 'Genetische en niet-genetische oorzaken van geïsoleerde groeihormoon deficiëntie en gecombineerde hypofyse hormoon deficiënties: resultaten van de HYPOPIT studie'.

 

Werkervaring

Sinds het afronden van mijn opleiding tot internist-endocrinoloog in 2015 zet ik mij in voor het verbeteren van de medische zorg voor volwassenen met Erfelijke en Aangeboren Aandoeningen (EAA)

Ik draag zorg voor (jong-)volwassen patiënten binnen de volgende NFU-erkende expertisecentra:

1. Expertisecentrum Prader-Willi Syndroom

2. Expertisecentrum voor zeldzame groeistoornissen (Rotterdam Growth Center)

3. Expertisecentrum DSD (Disorders of Sex Development)

4. Expertisecentrum Turner Syndroom

5. Expertisecentrum voor Erfelijke Neuro-Cognitieve Ontwikkelingsstoornissen Rotterdam Erasmus MC (ENCORE)