Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Caroline den Hoed
Zorgverlener

Dr. C.M. (Caroline) den Hoed

Maag-Darm-Leverarts

  • Specialisme
  • Maag-Darm-Leverziekten
  • Aandachtsgebied
  • hepatologie, echografie, levertransplantatie
  • BIG nummer:
  • 19910529101

Over

Even voorstellen

De geneeskunde is mij met de paplepel ingegoten. Opa Daniel en oma Sytske den Hoed stonden aan de wieg van Radiotherapeutisch Instituut, later omgedoopt tot Daniel den Hoed Kliniek en inmiddels ressorterend onder het Erasmus MC Kanker Instituut en als kind keek ik mee in de spreekkamer van mijn vader.

De meest optimale zorg leveren voor patiënten met een leverziekte, dat is míjn doel. Dit begint bij analyse naar de oorzaak van de leverziekte en de controles nadien en leidt soms tot een het begeleiden van patiënten naar een levertransplantatie en het traject na de transplantatie.

Transplantatiegeneeskunde is één van de meest wonderlijke aspecten van het vak. Donoren geven anderen een nieuw leven. Zonder dat nieuwe orgaan komt een patiënt te overlijden. Of de donor nu is overleden, of nog leeft: hij of zij geeft leven door. Ik vind dat zo’n mooi gegeven!

Ik zal mij daarom de komende tijd inspannen voor verdere uitbreiding van het aantal levertransplantaties. Immers: hoe meer transplantaties door één centrum worden gedaan, hoe beter dat centrum wordt én hoe meer mensen op de wachtlijst een nieuwe lever krijgen. Vanaf 2022 willen we in het Erasmus MC 100 levertransplantaties per jaar gaan doen. De sterfte op de wachtlijst móet omlaag! 

 

Werkervaring & opleidingen

Na mijn studie geneeskunde in Leiden ben ik in het Erasmus MC begonnen met mijn promotieonderzoek naar voorloperafwijkingen van maagkanker en daarna begonnen met mijn opleiding tot Maag-Darm-Leverarts. Gedurende mijn opleiding raakte ik gepassioneerd door de lever, leverziekten en levertransplantatie.

Na het afronden van mijn opleiding heb ik dan ook de kans om in het Erasmus MC als Maag-Darm-Leverarts aan de slag te gaan met beide handen aangegrepen. Sinds juli 2021 ben ik aangesteld als medisch directeur van het levertransplantatiecentrum. Ik houd mij in het dagelijks leven voornamelijk bezig met de zorg voor patiënten met een leverziekte en de  zorg voor patiënten in een levertransplantatie traject. Daarnaast draag ik bij aan wetenschappelijk onderzoek om de zorg voor levertransplantatie patiënten verder te verbeteren.