Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Foto van meneer Van der Toorn
Zorgverlener

Dr. L.M. van den Toorn

Longarts, waarnemend afdelingshoofd en opleider

Longarts, waarnemend afdelingshoofd en opleider

  • Specialisme
  • Longgeneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Interstitiële en Vasculaire Longziekten
  • BIG nummer:
  • 19043380301

Over

Even voorstellen

Al meer dan 20 jaar werk ik met veel plezier in het Erasmus MC, sinds 2005 als longarts, met als aandachtsgebieden vasculaire longziekten waaronder pulmonale hypertensie en longembolieën, en de interstitiële longziekten waaronder longfibrose en sarcoïdose. Daarnaast ben ik al vele jaren opleider van de afdeling longziekten en sinds 2021 tevens plaatsvervangend afdelingshoofd. Buiten het ziekenhuis mag ik mij ook voorzitter van de longartsenvereniging (NVALT ) noemen en hou ik mij op diverse niveau’s intensief bezig met preventie en leefstijl. Inmiddels ben ik in die rol ook voorzitter van het Netwerk Preventie van de Federatie Medisch Specialisten (FMS). Tot slot ben ik al jaren voorzitter van het FMS expertiseteam behandeling van Covid.

Werkervaring & opleidingen

Na het behalen van mijn VWO diploma aan het Bonhoeffer college te Castricum ben ik medische biologie gaan studeren aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Deze studie ben ik in het laatste jaar gaan combineren met de studie geneeskunde waarna ik beide studies heb kunnen volbrengen.

Lidmaatschappen: Nederlandse longartsenvereniging (NVALT), European Respiratory Society (ERS).

Overige functies: In het Erasmus MC ben ik tevens lid van de Antistollingscommissie, het behandelingsteam Covid en de Taskforce Rookvrij Erasmus MC.

 

Publicaties

Zie PubMed.