Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Robert Jan de Vos
Zorgverlener

Dr. R.J. (Robert-Jan) de Vos

Sportarts, Universitair Hoofddocent

  • Specialisme
  • Orthopedie & Sportgeneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Peesblessures, Acute spierblessures, Sportblessures
  • BIG nummer:
  • 19909501401
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Ik ben opgeleid als sportarts en heb daardoor kennis van een breed palet aan sporten en sportblessures. Ik heb ervaring met de niet-operatieve behandeling van sportblessures en werk nauw samen met orthopedisch chirurgen. Mijn expertise is de behandeling van peesblessures. Ik was voorheen voetballer op het hoogste amateurniveau en heb recent duurevenementen als La Marmotte en de Alternatieve Elfstedentocht volbracht.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Ik werk sinds 2016 als sportarts op de afdeling orthopedie en sportgeneeskunde van het Erasmus MC. Ik ben universitair hoofddocent (associate professor) en ik coördineer het Centrum voor peesaandoeningen. Daarnaast ben ik clubarts bij SBV Excelsior.

Opleidingen

Ik behaalde in 2008 cum laude mijn artsendiploma aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Vervolgens startte ik een AGIKO traject binnen de Sportgeneeskunde. Ik promoveerde in 2010 met het proefschrift getiteld "Imaging and Treatment of Chronic Midportion Achilles Tendinopathy". In 2014 rondde ik de specialisatie tot sportarts af en daarna heb ik een fellowship gedaan in het sportziekenhuis Aspetar (Doha, Qatar).

Publicaties