Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Marjon Cnossen
Zorgverlener

Dr. M.H. (Marjon) Cnossen

Kinderarts-hematoloog

  • Specialisme
  • Kinderhematologie
  • Aandachtsgebied
  • Hemofilie, Von Willebrand ziekte en hemoglobinopathieën
  • BIG nummer:
  • 69041629401
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Topreferente patiëntenzorg, gecombineerd met onderzoek is mijn passie. Mensen beter maken door betere zorg, door innovatieve behandelingen te introduceren, en door het ontrafelen van de oorzaken van een mild en ernstig beloop van een ziekte, geven mij energie. Mijn aandachtsgebieden zijn de stollingsstoornissen (hemofilie en Von Willebrand, geïsoleerde stollingsdeficiënties) en de moglobinopathieën (sikkelcelziekte en thalassemie). Ik ben trots op ons kinderhematologisch team dat het vakgebied in de volle breedte beheerst en uitoefent.

Werkervaring & opleidingen

Ik heb mijn opleiding geneeskunde in Leiden gedaan. In het Erasmus MC Sophia heb ik mij gespecialiseerd tot kinderarts. Zowel in het Erasmus MC Sophia als in het AMC-Emma Kinderziekenhuis heb ik een verdere specialisatie gevolgd op het gebied van kinderhematologie. Mijn promotieonderzoek was bij zowel de afdelingen Klinische Genetica en Kindergeneeskunde: `Neurofibromatosis: A clinical and molecular genetic study".

Op dit moment ben ik universitair hoofddocent kinderhematologie en hoofdonderzoeker (principal investigator) van verschillende onderzoekslijnen. Daarnaast verricht ik verschillende bestuursfuncties: ik ben onder andere voorzitter sectie Kinderhematologie NVK en bestuurslid Nederlandse Vereniging Hemofiliebehandelaren (NVHB). Ik heb zitting in verschillende medische adviesraden voor patiëntenverenigingen en in verschillende internationale richtlijn-commissies. Ten slotte ben ik mede-oprichter van het Sikkelcelfonds.