Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Erkend expertisecentrum

Hemofilie­behandel­centrum (kinderen)

Het Hemofiliebehandelcentrum is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kinderen met hemofilie en andere zeldzame stollingsstoornissen.

Over dit centrum

Wat we doen

Wat doet dit centrum?

In ons Hemofiliebehandelcentrum behandelen wij volwassenen en kinderen met hemofilie, de ziekte van Von Willebrand, bloedplaatjes-afwijkingen of andere zeldzame stollingsstoornissen.

Omdat dit bijna altijd erfelijke aangeboren ziektes zijn, zien wij deze kinderen hun leven lang voor behandeling en controle in ons centrum.

Wij hebben twee gespecialiseerde behandelteams, werkzaam op twee locaties: een team voor volwassenen en een team voor kinderen.

Wat willen we bereiken?

Het Erasmus MC Hemofiliebehandelcentrum is landelijk een van de grootste hemofiliebehandelcentra en excelleert op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

Voor al onze patiëntjes geldt dat we de zorg en de kwaliteit van leven met hemofilie en aanverwante stollingsstoornissen continu willen verbeteren. Op die manier hopen we dat uw kind in zijn dagelijks leven zo min mogelijk last heeft van zijn stollingsstoornis.

Wat maakt dit centrum bijzonder?

In het Hemofiliebehandelcentrum krijgt uw kind één hoofdbehandelaar en aanspreekpunt. Het centrum wordt jaarlijks ge(her)geaccrediteerd door HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector). Daarnaast is het centrum officieel erkend door het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) als NFU-expertisecentrum (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra) voor zeldzame aandoeningen in Nederland en actief binnen het Europese netwerk van expertisecentra (ERN). Het heeft een golden pin Comprehensive Care Center-onderscheiding door EUHASS ontvangen.

Aandoeningen en ziektebeelden

  • FV deficiëntie.
  • FVII deficiëntie.
  • FXI  deficiëntie.
  • FXIII deficiëntie.
  • Andere factor deficiënties.
  • Ziekte van Glanzmann.
  • Trombocytopathie.

Onze polikliniek(en)

Samenwerking

Ons centrum werkt samen met klinisch genetici, gynaecologen, anesthesisten, orthopedisch specialisten, revalidatieartsen, kaakchirurgen/tandheelkundigen, apothekers en maag-darm-leverartsen.

Wetenschappelijk onderzoek

Het Hemofiliebehandelcentrum doet wetenschappelijk onderzoek naar de diagnostiek en behandeling van stollingsstoornissen. Dit zijn zowel landelijke als internationale studies. U kunt daarom tijdens de behandeling de vraag krijgen of u wilt meewerken aan wetenschappelijk onderzoek.

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier
wizard_link

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor