Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Bij- of nascholing

Onderwijs Multidisciplinaire behandeling in de Oncologie - OMBO cursus

Startmoment: Zie programma
Duur: Ca. 6 bijeenkomsten per jaar

Tweejaarlijkse cursus over standaarden en nieuwe ontwikkelingen in de oncologie.

Over deze opleiding

Overzicht

De oncologische zorg is bij uitstek multidisciplinaire zorg. Daarom is het voor elk specialisme belangrijk om kennis te hebben van de therapeutische mogelijkheden die andere disciplines kunnen bieden.

In een cursus van circa 2 jaar wordt per tumorsoort de standaardtherapie en de nieuwe ontwikkelingen in een geïntegreerde aanpak behandeld onder het motto:

"Wat heeft de ander (meer) te bieden?"

 

Inhoud

Tijdens elke bijeenkomst wordt één bepaald tumortype belicht vanuit verschillende disciplines.

Waarom bij Erasmus MC?

Missie
Het Erasmus MC Kanker Instituut levert op regionaal, nationaal en internationaal niveau een bijdrage aan de bestrijding van kanker door middel van excellente kankerzorg, baanbrekend onderzoek en optimale screening & preventie samen met onze partners. Ons doel is dat minder mensen kanker krijgen, meer patiënten genezen en de kwaliteit van leven van mensen met kanker verbetert.

Opleiding en onderwijs
Het Erasmus MC Kanker Instituut kan niet zonder bevlogen medewerkers, onderzoekers en studenten. Het Instituut onderneemt activiteiten om kennis over te brengen en om talent te binden aan het Erasmus MC Kanker Instituut.

Over de volle breedte van het instituut zetten verpleegkundigen, wetenschappelijk onderzoekers en medisch specialisten zich in om een nieuwe generatie professionals in de oncologie op te leiden. Hierbij werken verschillende disciplines uit zowel zorg als onderzoek zoveel mogelijk samen in uitstekend onderwijs.

Praktische informatie

Startdata

De sessies worden gepland op donderdagen van 16:00 – 18:00 uur. Kijk voor de precieze data onder 'Programma'. Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt.

Toelatingseisen

De cursus wordt gegeven voor AIOS/ANIOS in oncologische specialisaties. Ook verpleegkundig specialisten, oncologieverpleegkundigen en andere geinteresseerden zijn van harte welkom.

Belangstellenden van buiten het Erasmus MC zijn eveneens uitgenodigd om aan te sluiten. Stuur dan een mail naar onderwijs.danieldenhoed@erasmusmc.nl.

Programma

Donderdag 29 februari 2024 - Prostaatcarcinoom

Sprekers: Drs. Martijn Busstra, uroloog
Dr. Martine Franckena, radiotherapeut
Dr. Nick Beije, internist-oncoloog

 

Donderdag 18 april 2024 - Hersenmetastasen

Sprekers: Dr. Eelke Bos, neurochirurg
Dr. Alexandra Mendez Romero, radiotherapeut
Dr. Joost Jongen, neuro-oncoloog

 

 

Eerdere sessies

Cervixcarcinoom januari 2024
Melanoom  november 2023
Mammacarcinoom  september 2023
Colorectaal carcinoom   juni 2023
Blaascarcinoom   maart 2023
Hoofd-halscarcinoom  februari 2023

Locatie

De cursus vindt plaats in ruimte NT-237 en is ook te volgen via Teams. De link wordt gepubliceerd in de periodieke mailing. Stuur een mail naar onderwijs.danieldenhoed@erasmusmc.nl om je voor de mailing aan te melden of de link op te vragen.

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden is niet nodig voor medewerkers van het Erasmus MC. Externe belangstellenden wordt gevraagd zich wel even per mail aan te melden.

Updates worden gedeeld via de agenda van Agora en per email naar belangstellenden.

Wil je toegevoegd worden aan de verzendlijst? Stuur dan een mail naar onderwijs.danieldenhoed@erasmusmc.nl.