Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Kliniek
Kliniek

Interne oncologie

Locatie: Gebouw RG-12
Telefoon: (010) 704 11 84

Binnen de kliniek oncologie werkt een betrokken team van zorgverleners en ondersteuners. Zij zetten zich in de volle breedte in voor de best mogelijke zorg voor patienten met kanker.

Over

Wat gaan we doen?

Wat we doen

Onze kliniek is gericht op de zorg voor patiënten met kanker. Patiënten worden hier opgenomen voor een antikanker behandeling. Ook nemen wij patiënten op voor de behandeling van klachten en problemen die veroorzaakt worden door de behandeling of de ziekte zelf.

Als u wordt opgenomen voor een chemokuur dan kijken we eerst of het veilig en verantwoord is om de behandeling te starten. Daarna wordt de behandeling gegeven, volgens het met u doorgenomen schema.

Als u wordt opgenomen voor een probleem als gevolg van uw behandeling of uw ziekte, dan gaan we op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Tegelijkertijd proberen we om uw klachten zo goed mogelijk te bestrijden en om de oorzaak te verhelpen.

Arts en verpleegster overleggen

Onze begeleiding

Tijdens uw opname wordt u dagelijks gezien door zowel een verpleegkundige als een afdelingsarts. De afdelingsarts is al dan niet in opleiding tot medisch specialist. Deze arts staat onder supervisie van een medisch specialist, met wie dagelijks overleg is en die regelmatig meekijkt. Op onze afdeling krijgt u ook te maken met verpleegkundigen en artsen in opleiding (co-assistenten) en artsen die stage lopen. 

Samenwerking tussen specialismen

Interne oncologie werkt samen met veel andere specialismen, zoals neuro-oncologie, radiotherapie, chirurgie, anesthesie, psychiatrie, longziekten en maag-darm-leverziekten. Daarnaast zijn de fysiotherapeut, de diëtist en het psychosociale team betrokken bij de zorg. Ook facilitair zorgmedewerkers hebben een belangrijke rol in de zorg voor onze patiënten.

Op onze verpleegafdeling wordt nauw samengewerkt met collega's van de hoofd-hals kliniek, urologie en gynaecologie.

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons voor opname?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor