Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Marit Eland
Zorgverlener

Mw. M. (Marit) Eland

Verpleegkundig specialist

  • Specialisme
  • Neurochirurgie en neuro-oncologie
  • Aandachtsgebied
  • Neuro-oncologie
  • BIG nummer:
  • 49047675530

Over

Even voorstellen

Een hersentumor is een ernstige aandoening, de impact hiervan op het dagelijks leven is enorm. Binnen het hersentumorcentrum werken we met diverse specialisten samen. Het doel van de behandeling is om de kwaliteit van leven en het overleven van patiënten met een hersentumor te verbeteren. Als verpleegkundig specialist lever ik een bijdrage in de begeleiding van de behandeling, op de polikliniek en ben ik een van de vaste aanspreekpunten. Ik vind het mooi om te zien dat patiënten en partners, elk op hun eigen manier, proberen om het beste te maken van deze moeilijke periode.

Werkervaring & opleidingen

Ik heb de opleiding verpleegkunde gevolgd en ben daarna werkzaam geweest op de afdeling neurologie en de intensive care. In 2004 ben ik de opleiding Master advanced Nursing Practice gestart en sinds die tijd ben ik werkzaam als verpleegkundig Specialist op de afdelingen neurochirurgie en neuro-oncologie.

Opleiding

De verpleegkundig specialist is een relatief nieuwe beroepsgroep. De verpleegkundig specialist combineert verpleegkundige behandelingen met medische behandelingen. Tevens mogen zij voorbehouden handelingen uitvoeren, bijvoorbeeld het voorschrijven van medicatie. De verpleegkundig specialist is gespecialiseerd binnen zijn of haar vakgebied. Binnen het hersentumorcentrum richt ik mij vooral op de patiënten met een snel groeiende hersentumor.