Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Jelle Miedema
Zorgverlener

Drs. J.R. Miedema

Longarts

Longarts

  • Specialisme
  • Longgeneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Interstitiële longziekten en longfysiologie / longfunctie
  • BIG nummer:
  • 19909364101

Over

Even voorstellen

Al jaren werk ik in het Erasmus MC met als aandachtsgebied interstitiële longziekten (ILD) en sarcoïdose. Naast de patiëntenzorg probeer zoek ik samen met de wetenschappers in ons immunologie en longziekten laboratorium naar oorzaken en nieuwe behandelingen van deze groep zeldzame longziekten (translationeel onderzoek). Daarnaast ben ik betrokken bij onderzoek naar nieuwe behandelingen van ILD en sarcoïdose bij patiënten (klinisch onderzoek). In Nederland en internationaal werken wij met ons team samen met veel experts op het gebied van ILD en sarcoïdose, zowel met betrekking tot onderzoek als het geven van onderwijs aan longartsen (in opleiding) en wetenschappers.   

Werkervaring & opleidingen

Na het behalen van mijn diploma aan de Scholengemeenschap Stevensbeek ben ik geneeskunde gaan studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en heb ik in 2008 mijn arts examen gehaald. Mijn opleiding tot Longarts heb ik in het Radboud UMC, CWZ en Rijnstate ziekenhuis  gedaan. Als longarts ben ik in 2015 gaan werken in het Erasmus MC met als speciaal aandachtsgebied Interstitiële longziekten (ILD) en sarcoïdose.

Lidmaatschappen: Nederlandse longartsenvereniging (NVALT), European Respiratory Society (ERS), World Association of Sarcoidosis and Other Granulomatous diseases (WASOG), ERN-LUNG

Onderzoeksgroepen: laboratorium immunologie en longziekten, sarcoïdose team Erasmus MC, (inter-)nationale samenwerking met meerdere onderzoeksgroepen ILD en sarcoïdose, TNO. 

Publicaties

Raadpleeg voor een volledig publicatieoverzicht www.pubmed.com

Onder J. Miedema