Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Aandoening

Re-entrytachycardie

Hartritmestoornis

Bij deze aandoening ontstaat er een hartritmestoornis in de boezems van het hart, wat een verhoogde hartslag veroorzaakt.

Re-entrytachycardie: over deze aandoening

Wat is re-entrytachycardie?

Bij deze aandoening ontstaat er een hartritmestoornis in de hartboezems, wat een verhoogde hartslag veroorzaakt. Dit komt doordat er in de boezem een versnelde geleiding is van de elektrische prikkels die het hart aansturen. De oorzaak is een kortdurend kortsluitingscircuit via een extra elektrische verbinding. Uw kindercardioloog vertelt u de details die voor uw kind van toepassing zijn. Klachten van deze hartritmestoornis bestaan meestal uit hartkloppingen.

Meer informatie over deze aandoening leest u op de website van Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen.

Wat wij voor u doen

Onderzoek en diagnose

Om de diagnose te stellen maken we een electrocardiogram (ECG) op het moment dat uw kind klachten heeft. Soms is daarvoor een holter nodig. Daarnaast maken we een echocardiogram.

Behandeling

De behandeling bestaat meestal uit het nemen van medicatie. Als het nodig is voeren we een hartkatheterisatie met ablatie uit.

Met wie heeft u te maken?

Uw eigen kindercardioloog bespreekt het behandelplan met u. Afhankelijk van de ernst van de afwijking wordt uw kind verder behandeld door het hartritmeteam. Voor hen is er een speciaal hartritmespreekuur. Voor een eventuele hartkatheterisatie met ablatie wordt u aanvullend nog geinformeerd op het pre-operatieve spreekuur. Als het nodig is bieden wij ondersteuning aan van ons psychosociaal team.

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor