Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Warme maaltijd voor ouders

1 maart 2021

Vanaf vandaag kunnen ouders van kinderen die zijn opgenomen in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis samen met hun kind een warme maaltijd eten. Na de succesvolle pilot ‘Warme maaltijd voor ouders’, een initiatief van de Familieadviesraad en de Kinderadviesraad, hebben we besloten het initiatief in het hele ziekenhuis aan te bieden.

Succesvolle pilot

Op verzoek van de Familieadviesraad zijn we in juni 2020 gestart met de pilot ‘Warme maaltijd voor ouders’. Tijdens de pilot kregen ouders een warme maaltijd uit de buffetwagen aangeboden op hetzelfde moment dat hun zoon of dochter ook een warme avondmaaltijd kreeg. De pilot was zó succesvol dat we hebben besloten de warme maaltijd ook op andere afdelingen aan te gaan bieden.

Samen dineren

Wij willen ouders en hun kind de gelegenheid geven samen de avondmaaltijd te nuttigen. Om zo het moment van samen eten, misschien wel net als thuis, een waardevol moment te laten zijn. Samen de dag doornemen en alle dingen die gebeurd zijn benoemen, of gewoon even samen kletsen. Een maaltijd voor ouders kost €5,00. Ouders kunnen iedere ochtend tot 10.00 uur aangeven of ze mee willen eten. Iedere dag kan er uit negen verschillende maaltijden gekozen worden.

Familieadviesraad

De Familieadviesraad luistert naar de ervaringen van families en ouders van opgenomen patiënten in het Erasmus MC Sophia. De Familieadviesraad komt ongeveer acht keer per jaar samen om te vergaderen over voor hen belangrijke onderwerpen en mogelijke verbeteringen in het ziekenhuis. Samen met het ziekenhuis zetten zij zich in om de zorg in ons ziekenhuis te verbeteren en het verblijf van kinderen zo prettig mogelijk te maken.

Voor meer informatie over onze adviesraden kijkt u op de pagina van de Familieadviesraad of Kinderadviesraad.