bandage
Aandoening

Cosmetisch- dermatologische aandoeningen

Over deze aandoening

Wat is het?

Als dermatoloog hebben wij veel achtergrondkennis over de huid. Dit vormt een goede basis voor het verrichten van cosmetische behandelingen en zorgt voor een evenwichtig advies voor de verbetering van uw huid. Wij hebben een opleidings- en kenniscentrum op het gebied van cosmetische dermatologie. Hier worden AIOS dermatologie (artsen in opleiding tot dermatoloog) opgeleid in dit vakgebied. Dermatologen die reeds een eigen praktijk voeren in een ziekenhuis of privékliniek krijgen hier nascholing. Daarnaast doen wij onderzoek naar de technieken die gebruikt worden bij behandelingen in de cosmetische dermatologie en naar huidveroudering in het algemeen.

 


Wat wij voor u doen

Behandeling

Welke behandelingen vinden er plaats?

Tot de cosmetische dermatologie worden de volgende behandelingen gerekend:

  • Botox en fillers (voor het opvullen van rimpels en voor contourverbetering)
  • Huidverbetering d.m.v. peelings en diverse apparaten
  • Behandelingen met diverse typen lasers en andere apparatuur, o.a. voor littekens, bloedvatstructuren, tatoeages, pigmentafwijkingen, overbeharing
  • Vulling van contourafwijkingen met eigen vet (lipofilling)
  • Bovenooglidcorrectie

Met wie heeft u te maken?

De behandelingen worden uitgevoerd door artsen in opleiding tot dermatoloog onder supervisie van een van de behandelaars. De verantwoordelijkheid voor de behandelingen die uitgevoerd worden ligt bij de arts, die de supervisie heeft over de behandelingen.

Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor