Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Centrum

Mastocytose expertise centrum

Mastocytose is een zeldzame ziekte die zich op vele manieren kan uiten. Het komt tevens voor bij zowel kinderen als volwassenen. Om deze reden is multidisciplinaire samenwerking belangrijk om de juiste zorg te kunnen bieden aan patiënten met mastocytose.

Over dit centrum

Wat we doen

Het Erasmus MC/Sophia kinderziekenhuis is een nationaal en Europees erkend expertise centrum voor mastocytose. Binnen dit centrum is er een speciale mastocytose poli voor kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis, en een mastocytose poli voor volwassenen in het Erasmus MC. Verder doen wij onderzoek naar mastocytose en mestcel biologie in bredere zin.

 

Ons doel is effectieve zorg voor elke mastocytose patiënt in Nederland, niet alleen in ons eigen centrum, maar ook door samenwerking met andere ziekenhuizen en door verbetering van de informatie voorziening aan zorgverleners en patiënten.
Verder doen wij onderzoek naar verbetering van diagnostiek en behandeling van mastocytose bij zowel kinderen als volwassenen.

 

Het mastocytose centrum Rotterdam kenmerkt zich door een hechte multidisciplinaire samenwerking tussen kinderartsen, internist-allergoloog/immunologen, hematologen, endocrinologen, dermatologen en pathologen.
Ook werken er diëtisten en medisch psychologen met expertise op het gebied van mastocytose om de patiënten optimaal te kunnen begeleiden.
Tenslotte is er een directe samenwerking met het laboratorium immunologie zodat er effectief onderzoek gedaan kan worden.

Aandoeningen en ziektebeelden

Mastocytose

Onze polikliniek(en)

Mastocytose poli Sophia Kinderziekenhuis
Mastocytose poli Erasmus MC
Osteoporose poli Botcentrum

Samenwerking

Binnen Nederland werken we samen met de patiënten vereniging en het andere expertise centrum in Groningen. Ook zijn we lid van het landelijke zorgnetwerk, evenals van het Europese mastocytose netwerk (ECNM) en het Europese mestcel onderzoeksnetwerk (EMBRN).

Wetenschappelijk onderzoek

Klinieken

Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor