Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Patiëntenfolder

KLIK (Kwaliteit van Leven In Kaart)

CHIL (CHIrurgische Lange termijn follow-up)

KLIK is een website voor kinderen, jongeren en hun ouders. Voordat je* naar het ziekenhuis komt, vul je een vragenlijst in over hoe het met je gaat. Tijdens je afspraak in het ziekenhuis bespreek je de vragenlijst met de arts. Hierdoor kan de arts goed volgen hoe het met je gaat. Problemen kunnen we sneller herkennen. En hierdoor krijg je zo nodig de juiste hulp. *bent u een ouder of verzorger? Overal waar ‘je’ staat, bedoelen we ‘uw kind’.

Download PDF

Aanmelden

Voordat je de vragenlijsten kunt invullen, moet je eerst een account aanmaken. Je arts nodigt je hiervoor uit.
  • Ga naar www.hetklikt.nu
  • Klik op de groene knop ‘Nieuw account aanmaken’
  • Kies Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis
  • Kies de afdeling CHIL (CHIrurgische Lange termijn follow-up)
  • Vul het formulier in
  • Jullie krijgen een e-mail met een wachtwoord
Wil je dit zo snel mogelijk doen? Maar zeker vóór de eerste afspraak. Dit helpt de verschillende behandelaars om zich goed op de afspraak voor te bereiden.

Inloggen

Om de vragenlijsten in te vullen, moet je inloggen. Hiervoor ga je naar www.hetklikt.nu. Je kunt inloggen met je e-mail adres en het wachtwoord dat je via e-mail hebt gekregen.

Vóór elk bezoek

Je vult de vragenlijst thuis in voordat je naar het ziekenhuis komt. Zo kan je arts tijdens je afspraak de antwoorden met je bespreken. Je kunt de vragenlijsten invullen op de computer, telefoon of tablet.

Wie vult het in?

Ben je nog geen 8 jaar? Dan vullen je ouders (samen met jou) de vragenlijst in. Ben je 8 jaar of ouder? Dan kunnen je ouders jouw e-mailadres toevoegen aan het account. Je krijgt dan zelf inlogcodes. Hiermee kun je inloggen en de vragenlijst (samen met je ouders) invullen. Je ouders vullen ook zelf een vragenlijst in op hun eigen account.

Waarom?

Het chirurgische lange termijn follow-up team (CHIL-team) volgt de groei en ontwikkeling van kinderen met (ernstige) aangeboren aandoeningen en kinderen die intensief behandeld zijn op de intensive care. Het CHIL-team wil de ziektelast van kinderen en hun ouders zo beperkt mogelijk houden. Wij ondersteunen op medisch gebied. Maar ook op bijvoorbeeld psychosociaal en organisatorisch gebied. Wij volgen nauw de groei en ontwikkeling van de kinderen. Zo kunnen we problemen vroeg ontdekken. En kunnen we, waar nodig, helpen. Tijdens de afspraken kunnen jullie alle vragen stellen en zorgen uiten. We volgen je op vaste momenten op een gestructureerde manier. Zo hopen we jullie zo goed mogelijk te informeren over de restverschijnselen van de aandoening of de behandeling.