Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Aandoening

Catecholaminerge Polymorfe Ventriculaire Tachycardie (CPVT)

Hartritmestoornis

Bij deze aandoening is de elektrische activiteit van het hart verstoord. Dit veroorzaakt soms gevaarlijke hartritmestoornissen.

Catecholaminerge Polymorfe Ventriculaire Tachycardie (CPVT): over deze aandoening

Wat is Catecholaminerge Polymorfe Ventriculaire Tachycardie?

Bij deze aandoening is de elektrische activiteit van het hart verstoord. De oorzaak is een verandering in het DNA (erfelijk materiaal). Deze aandoening veroorzaakt soms gevaarlijke hartritmestoornissen. Klachten bij hartritmestoornissen bestaan meestal uit hartkloppingen en duizeligheid en/of wegrakingen. De hartritmestoornissen kunnen ontstaan bij heftige inspanning, emotie of stress.

Meer informatie over deze aandoening leest u op de website van de Hartstichting.

Wat wij voor u doen

Onderzoek en diagnose

Om de diagnose te stellen maken we een electrocardiogram (ECG). Daarnaast doen we een echocardiografie, een holter en een fietsergometrie. Soms is het nodig dat we bloed prikken, om te kijken of er afwijkend DNA (erfelijk materiaal) aanwezig is.

Behandeling

Uw behandelend kindercardioloog maakt samen met het hartritmeteam een behandelplan. De behandeling bestaat meestal uit het nemen van medicatie. Soms is het nodig dat we een Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD) plaatsen. Daarnaast moet uw kind zich aan leefregels houden, deze regels worden met u besproken.

Met wie heeft u te maken?

Uw kind wordt behandeld door het hartritmeteam. Voor deze kinderen is er een speciaal hartritmespreekuur. Voor een eventuele ICD plaatsing wordt u aanvullend nog geinformeerd door het behandelteam op het pre-operatieve spreekuur. Als het nodig is bieden wij ondersteuning aan van ons psychosociaal team.

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor