Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Aandoening

Hypoplastisch Rechter Hart Syndroom (HRHS)

Aangeboren hartafwijking

Bij deze aandoening is de rechter hartkamer niet goed ontwikkeld en werkt daardoor niet goed. Er is maar één hartkamer die bloed rondpompt.

Hypoplastisch Rechter Hart Syndroom (HRHS): over deze aandoening

Wat is het Hypoplastisch Rechter Hart Syndroom (HRHS)?

Dit is een verzamelnaam voor hartafwijkingen waarbij de rechter hartkamer niet goed is ontwikkeld. Deze werkt daardoor niet goed. Er is maar één hartkamer die bloed rondpompt. Door de afwijkende hart- en bloedsomloop kan de huidskleur niet mooi roze zijn, maar grauw/blauw.

Meer informatie over deze aandoening leest u op de website van Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen.

Wat wij voor u doen

Onderzoek en diagnose

Om de diagnose te stellen maken we een echocardiografie en electrocardiogram (ECG). Als het nodig is maken we ook een CT-scan of een MRI-scan van het hart.

Behandeling

Corrigerende ingrepen om het hart te normaliseren zijn niet mogelijk. Om de hart- en bloedsomloop te optimaliseren moeten we meerdere hartkatheterisaties en operaties uitvoeren. Uw behandelend kindercardioloog maakt samen met het behandelteam een behandelplan.

Met wie heeft u te maken?

Uw eigen kindercardioloog bespreekt het behandelplan met u. Voor de operatie van het hart of hartkatheterisatie wordt u door het behandelteam geïnformeerd op het pre-operatieve spreekuur. Tijdens de opname  spreekt u verschillende andere kindercardiologen, afdelingsartsen en verpleegkundigen van het Kinderthoraxcentrum en de Intensive Care Kinderen. Als het nodig is bieden wij ondersteuning aan van ons psychosociaal team.
wizard_link

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor