Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Aandoening

Supraventiculaire tachycardie (SVT)

Hartritmestoornis

Deze aandoening is een hartritmestoornis die ontstaat in de boezems van het hart en zorgt voor een sterk verhoogde hartslag.

Supraventiculaire tachycardie (SVT): over deze aandoening

Wat is Supraventiculaire Tachycardie (SVT)?

Deze aandoening is een hartritmestoornis die ontstaat in de boezems en zorgt voor een sterk verhoogde hartslag. Er zijn verschillende oorzaken voor hartritmestoornissen die ontstaan in de boezems. Het kan zijn dat één specifiek plekje in het hartweefsel de ritmestoornis veroorzaakt, of dat er kortdurend een kortsluitingscircuit is via een extra elektrische verbinding. Dit veroorzaakt meestal hartkloppingen. Uw kindercardioloog vertelt u de details die voor uw kind van toepassing zijn.

Meer informatie over deze aandoening leest u op de website van Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen.

Wat wij voor u doen

Onderzoek en diagnose

Om de diagnose te stellen maken we een electrocardiogram (ECG) op het moment dat uw kind klachten heeft. Soms is daarvoor een holter of een implementeerbare hartritmemonitor nodig. Daarnaast maken we een echocardiografie.

Behandeling

Meestal bestaat de behandeling uit het nemen van medicijnen. Als het nodig is voeren we een hartkatheterisatie met ablatie uit.

Hartkatheterisatie met ablatie bij kinderen

Met wie heeft u te maken?

Uw eigen kindercardioloog bespreekt het behandelplan met u. Afhankelijk van de ernst van de afwijking wordt uw kind verder behandeld door het hartritmeteam. Voor hen is er een speciaal hartritmespreekuur. Voor een eventuele hartkatheterisatie met ablatie wordt u aanvullend nog geinformeerd op het pre-operatieve spreekuur. Als het nodig is bieden wij ondersteuning aan van ons psychosociaal team.

Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor