Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Onderzoek

Implanteerbare Loop Recorder (ILR, Reveal)

Implanteerbare hartritmemonitor

Met een Implanteerbare Loop Recorder meten we onderhuids de electrische activiteit van het hart van uw kind. Bij een te snelle of te trage hartslag maakt de ILR opnames.

Over dit onderzoek

Wat we gaan doen

Wat is het?

Een Implanteerbare Loop Recorder (ILR) is een kleine staafvormige hartritmemonitor, zo groot als een kleine USB-stick, die we onder de huid in de buurt van het hart inbrengen. Het apparaatje registreert de electrische activiteit van het hart. Bij een te snelle of te trage hartslag maakt de ILR opnames. Als uw kind klachten heeft, kunt ook zelf opnames maken. Dat doet u met een soort afstandsbediening, de activator. 

Met een ILR kunnen we het hartritme voor een lange tijd in de gaten houden. De levensduur van een ILR is namelijk ongeveer drie jaar. Op de afdeling kindercardiologie maken we vaak gebruik van een speciale ILR, de Reveal.

Hoe gaan we te werk?

We brengen de ILR in terwijl uw kind onder narcose is.

Wat is het doel?

Het doel van het plaatsen van een ILR is om het hartritme van uw kind een langere tijd in de gaten te houden.

Voorbereiding

Voorafgaand aan het onderzoek

Voor het plaatsen van een ILR gaat uw kind onder narcose. Vooraf komt u naar het pre-operatieve spreekuur van de verpleegkundig consulent kindercardiologie.
Dit spreekuur is er om te zorgen dat alles over de igreep duidelijk is voor en uw kind. U spreekt met de kinderinterventiecardioloog, de kinderanesthesioloog en de verpleegkundig consulent kindercardiologie. U krijgt daarnaast een rondleiding over de Kinderthoraxcentrum en uw kind krijgt een Tikkiering

Op de dag van de ingreep komt uw kind naar de verpleegafdeling Kinderthoraxcentrum. De verpleegkundig consulent bespreekt vooraf de datum en tijd met u.

Uitslag

In het ziekenhuis is een programmeerapparaat aanwezig. Dit apparaat bekijkt het geregistreerde hartritme van de ILR.

Uw behandelend kindercardioloog bespreekt de uitslagen met u op de polikliniek.

Wanneer neemt u contact op?

Het behandelteam en de verpleegkundig consulent kindercardiologie bespreken tijdens het ontslaggesprek met u wanneer en hoe u contact moet opnemen.

Aandoeningen

Komt uw kind binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor