Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Dierendag 2022 overzicht
Nieuws

Beestenboel in het Sophia!

7 oktober 2022

Afgelopen dinsdag 4 oktober was een feestelijke dag in het Erasmus MC Sophia. Ter ere van Dierendag werd de Sophia tuin druk bezocht door kinderen en dieren! De kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes mochten allerlei verschillende dieren bekijken en aaien. Activiteiten als deze geven de kinderen de kans om even te vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn.

Beestenboel

Verschillende dieren werden op deze speciale dag in het zonnetje gezet. In onze mooie tuin, onder een straalblauwe lucht, zijn de pony’s, honden, konijnen en cavia’s de hele middag goed vertroeteld door de kinderen en hun familie. De kakkerlakken en slakken mochten achter glas bewonderd worden.
Hailey heeft de grote pony geaaid, een cavia op schoot gehad en het konijn een wortel mogen voeren. Op de vraag wat er zo leuk is aan het konijn vertelt ze: “Gewoon alles is lief!”. De moeder van Hailey vindt het geweldig om haar dochter zo blij te zien: “Vroeger was ze al zo enthousiast, ze is opgegroeid naast een kinderboerderij”.

Max de hond

Een favoriet van de kinderen is labradoodle Max. Voor het tweede jaar op rij is Max aanwezig om de kinderen rustig te begroeten. Doordat hij gewend is aan slangetjes en medische apparaten is hij de perfecte hond om mee te nemen naar zo’n dag. Het baasje van Max is veel in het ziekenhuis geweest met haar dochter Mabel. Tijdens deze lastige periode vonden zij veel steun aan de evenementen die georganiseerd werden in het Sophia. Op deze manier kunnen Max en zijn baasjes iets terug doen voor het ziekenhuis.

Blije gezichtjes

Alle vrijwilligers en medewerkers van de dag doen het maar voor één ding: de kinderen blij maken. Annelies Blom van Sophia Media straalt wanneer zij de kinderen met een boks begroet. “Vroeger lag ik zelf veel in het ziekenhuis. Dat was heel saai, daarom wilde ik het later als ik groot was heel anders doen.” Tegenwoordig organiseert zij samen met haar collega’s bijzondere evenementen in het ziekenhuis, zoals Kerst, Sinterklaas en Halloween, om kinderen weer even kind te laten zijn. Met Dierendag is dit gelukt, overal waren blije gezichtjes te zien van kinderen die zich deze dag nog jaren herinneren.

Dierendag Hailey met konijn

Dierendag paarden