Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

BramBakfiets maakt lekkere en gezonde frietjes voor Sophia

8 juni 2021

Vandaag ging, dankzij Rotterdamse frietbakker Bram Ladage, een langverwachte wens van de Kinderadviesraad van het Erasmus MC Sophia in vervulling; een te gekke ‘BramBakfiets’! Deze maakt op een verantwoorde en gezondere manier lekkere patatjes voor de kinderen in het ziekenhuis.

What Matters to You Dag

Op de jaarlijkse ‘What Matters to You Dag’, een dag waarop met patiënt en zorgverlener wordt stilgestaan bij wat voor hen écht belangrijk is, werd de bakfiets feestelijk in ontvangst genomen door kinderen van de Kinderadviesraad en Pien Beltman, themadirecteur van Sophia.BramBakfiets en SophietjeBeltman: ‘Al lang stond het gezamenlijk kunnen eten van een frietje in het ziekenhuis hoog op het wensenlijstje van de kinderen. Parel, lid van de Kinderadviesraad, vervolgt: ‘Zoals je dat thuis ook doet, gezellig met je familie’. Belangrijk is natuurlijk wel dat de frietjes zo gezond mogelijk bereid worden voor onze patiënten. De frietjes worden daarom klaargemaakt in een speciale heteluchtoven, die op de unieke BramBakfiets rondgereden wordt door het ziekenhuis.

Een ziekenhuisopname heeft een grote impact op een kind en zijn familie. Sommige kinderen moeten lang in het ziekenhuis blijven en missen hun rituelen van thuis. Een frietje geeft kinderen en ouders een familiemomentje om naar uit te kijken en even te vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn. 

Bram Ladage

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Bram Ladage in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Sophia. ‘Verse patatjes eten uit de puntzak en er dan een lekkere kliederboel van maken. Zo’n zorgeloos momentje moet juist voor de kinderen van het Erasmus MC Sophia nog steeds mogelijk zijn. Met de BramBakfiets kunnen we deze wens in vervulling laten gaan’’, vertelt Wesley Ladage, directeur van het familiebedrijf.Frietjes frietfiets Sophia