Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Grow It! app genomineerd voor award

14 september 2021

De ‘Grow It!’ app maakt kans op een Computable Award in de categorie ‘Digitale Innovatie’. Een mooie kans voor deze eerste gamified smartphone app in Nederland die jongeren gericht steunt bij gevoelens van angst, somberheid, eenzaamheid en stress tijdens een crisissituatie. Stem nu en help Grow It! de award winnen!

U kunt tot en met 10 oktober uw stem uitbrengen via awards.computable.nl/stem. De publieksstem telt voor 50% mee in de einduitslag, een professionele vakjury bepaalt de resterende 50%.

Grow It! app

De Grow It! app steunt jongeren bij het omgaan met stress, verveling en eenzaamheid tijdens crisissituaties. De app werd gelanceerd tijdens de eerste coronagolf in de regio Rotterdam en is ontwikkeld door een onderzoeksteam onder leiding van prof. dr. Manon Hillegers, afdelingshoofd Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, in samenwerking met Loes Keijsers van de Erasmus Universiteit. Het bleek een groot succes.

App geeft inzicht in emoties jongeren

In totaal hebben bijna 900 jongeren uit de regio Rotterdam de app gedownload. Zij gaven de app een 8 qua beoordeling. Dankzij een ZonMw-subsidie kunnen nu alle jongeren in Nederland de Grow It!-app spelen. Uit de eerste bevindingen bleek dat 54 procent van de deelnemers vaker nadacht over hoe ze zich voelde tijdens de coronacrisis. De uitzichtloosheid en het gebrek aan een duidelijk tijdspad naar weer een ‘normaal leven’ maakte jongeren onzeker, moedeloos en ook opstandig. Contact met elkaar blijkt cruciaal in stressvolle perioden en juist dat was tijdens de coronacrisis maar deels mogelijk. De Grow It! app helpt jongeren door inzicht te geven in hun emoties en ondersteuning te bieden door leuke challenges in hun dagelijks leven aan te gaan.

Ga voor meer informatie naar de website van Grow It! en lees het artikel over de app op de website van Amazing Erasmus.