Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Niet alleen op de wereld, show en filmpremière over eenzame jongeren

11 april 2023

Eenzaamheid onder jongeren in Nederland is een groot en, zeker sinds corona, groeiend probleem. Stichting Happy Motion wil eenzaamheid onder jongeren zichtbaar en bespreekbaar maken. Op 11 mei 2023 is er een show met documentaire in Theater Zuidplein Rotterdam over eenzaamheid onder jongeren. Het wordt een leerzame avond vol muziek, dans, presentaties en een unieke finale.

Eenzaamheid onder jongeren

Eenzaamheid onder jongeren in Nederland is een groot en, sinds corona, groeiend probleem. Zeker 500.000 jongeren tussen de 15 en 25 jaar heeft er geregeld last van. Dat is een kwart van alle jongeren. Bij zo’n 160.000 jongeren neemt de eenzaamheid zelfs zulke ernstige vormen aan, dat hulp noodzakelijk is. Doel is om jongeren en volwassenen hier bewust van te maken en dat jongeren ook hulp zoeken

Afdelingshoofd en hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie Manon Hillegers werkte als expert mee aan de documentaire van Pim Giel waarvoor vier jongeren anderhalf jaar gevolgd zijn.

 

Zichtbaar en bespreekbaar maken

Stichting Happy Motion wil eenzaamheid onder jongeren zichtbaar en bespreekbaar maken. Ze laten merken dat ze niet alleen zijn. En waar mogelijk handvatten bieden om naar oplossingen te zoeken. Daarnaast willen zij meerdere partijen die bij jongeren betrokken zijn, met elkaar verbinden en stimuleren om samen te werken aan verbetering. Tijdens de show, voornamelijk uitgevoerd door jongeren, worden ervaringen en inzichten gedeeld over de oorzaken en gevolgen van eenzaamheid. Maar ook hoe jongeren hiermee omgaan.

Programma en aanmelden

Het wordt een leerzame avond vol muziek, dans, presentaties en een unieke finale. En kijk naar de première van de documentaire ‘Niet alleen op de wereld’. De show wordt gehost door ervaringsdeskundigen Annelieke Joosten en Vanity Girigori en acts worden ingevuld door J.Ross, KMR, Sherr, Kels Xuan, Rotterdams Wijktheater, RNCE Crew, Iman Valinejad, Lust for Life, wethouder Faouzi Achbar, PHD’s Kayla Green en Marije van Dalen. De catering wordt verzorgd door de Gaarkeuken Rotterdam en Link2Work.

Start vanaf 17.00 uur met inloop, broodjes en een drankje. Aanvang programma 18.30 uur. Einde programma 21.30 uur.

Jongeren kunnen zich hier aanmelden.