Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Topdoks opname in hal
Nieuws

Topdoks uitzending in het Sophia Kinderziekenhuis

17 oktober 2023

In de maand februari 2023 hebben onze helden meegedaan met de opnames van de Topdoks uitzendingen. De uitzending kun je nu zien.

Topdoks aan het bed

Opnames in het Erasmus MC Sophia Ziekenhuis

Een heel team van NPO Zapp was begin dit jaar aanwezig bij ons in het Erasmus MC Sophia. Er werden opnamen gemaakt voor verschillende afleveringen van de nieuwe serie van Topdoks. Dit najaar zijn de uitzendingen iedere zondag te zien op NPO 1.

Zo waren Elbert en Rachel ook nieuwsgierig naar hoe het is om les te geven aan de kinderen die zijn opgenomen. Krijgen alle kinderen die opgenomen zijn les? Hoe ziet een les eruit? Krijgen ze alleen les in het lokaal? Na een gesprek met de vier onderwijsconsulenten die werkzaam zijn in het ziekenhuis, hebben de Topdoks zelf les gegeven.
Onze patiëntjes Lasse en Thijs waren de hoofdrolspelers in de uitzending. Wat vonden Lasse en Thijs van hun lessen?

Je kunt het nu terugzien in de aflevering van Topdoks!

Aflevering Topdoks, 1 oktober 2023
'Rachel en Elbert nemen de school in het ziekenhuis over. Wat vinden de leerling-patiënten van hun lessen? Bij de huisartsenpost komt Lou binnen; hij had een voetbalwedstrijd en is lelijk op zijn schouder terechtgekomen. En in het Topdoks Lab wil Rachel weten of je boerend kunt zingen. Of zingend boeren.' 

Keuken en schoonmaak

Rachel en Lasse hebben ook de schoonmaak overgenomen van een patiëntenkamer in het Sophia. Kijk deze aflevering hier terug.
Of bekijk de aflevering waar zij de keuken in ons ziekenhuis overnemen.

Topdoks

In het televisieprogramma Topdoks draait het om ons menselijk lichaam. Hoe werkt het? Hoe bijzonder is het allemaal bedacht? En ook: wat kan ons lichaam allemaal wèl ondanks een beperking of bijvoorbeeld syndroom.